cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

Els germans fossers de la Misericòdia abandonen Felanitx

Durant 30 anys han cuidat el cementeri i ara abandonen per falta de vocacions

Els germans fossers deixen Mallorca.

27-12-2016

La comunitat dels Germans Fossers de la Misericòrdia, que durant 30 anys s'ha encarregat del cementiri de Felanitx, ha decidit abandonar el poble per la falta generalitzada de vocacions.

L'adéu ha causat pena en el municipi, perquè era una congregació religiosa estimada i que realitzava una feina poc amable però important per la comunitat. Quan abandonin Felanitx, d'aquí a un parell de mesos, es traslladaran a la seva casa mare del cementiri de Guadix (Granada).

Representants d'aquest orde explicaren que «els germans es van fent grans, es moren i no hi ha noves incorporacions per la manca de vocacions. Aquest és el motiu perquè ens veim obligats a abandonar Felanitx, amb molt de sentiment, això sí». Tot i això, asseguren que deixen una porta oberta per reconstituir en un futur la comunitat de Felanitx. «Aquí quedarà un tros del nostre cor. Estam molt contents perquè el poble i l'Ajuntament sempre ens han tractat molt bé», afirmen.

Els Germans Fossers arribaren a Felanitx el mes de maig del 1969. De llavors ençà tres germans han estat al capdavant del cementiri, cuidant-lo i fent-se càrrec dels enterraments. La seva tasca ha estat des del primer moment apreciada pels felanitxers, que consideren que el seu cementiri, amb una gran zona enjardinada, és un dels més ben cuidats de Mallorca.

Un cop sigui efectiva la partida de la casa que ocupen els germans a Felanitx, només quedaran obertes a Espanya dues congregacions, ubicades a Logronyo i a Guadix.

En l'actualitat la congregació, fundada a Guadix el 1953, està integrada per 10 germans dels quals tres són a Felanitx. D'altra banda, també es produeix la circumstància que el fundador de la congregació, el germà José Maria de Jesús Crucificado, és ingressat en un hospital de Granada en estat greu i necessita assistència.

L'Ajuntament es veurà obligat ara a contractar personal que s'encarregui de cuidar el jardí del cementeri i dels enterraments. El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), manifestà ahir que «és un tema que es preocupa perquè serà molt difícil igualar la gran tasca dels Germans Fossers».

Una vida dedicada als difunts

Des del maig del 1969 tres integrants de la congregació dels Germans Fossers de la Misericòrdia han dedicat la seva vida als difunts. La congragació va ser fundada el 1953 a Granada pel bisbe Rafael Àlvarez, que arran d'una visita a Mallorca els hi proposà establir-se a l'Illa. L'Ajuntament de Felanitx, presidit pel batle Jaume Munar, els oferí el cementiri de la localitat. «El nostre ideal és realitzar un servei a l'Església en un lloc on sembla que acaba la vida, però que en realitat és on comença la vida vertadera. Amb la nostra feina som testimonis que Crist ha ressuscitat», afirmen els Germans Fossers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris