cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Educació destina 200 milions a formació d'estudiants que no reten a escola

L'objectiu és facilitar la integració laboral d'aquest col·lectiu o que continuïn estudiant

La Conselleria d'Educació ha convocat per a enguany ajudes econòmiques, per valor de 200 milions de pessetes, destinades al desenvolupament de programes de garantia social. Aquests programes estan destinats a l'alumnat que no assoleix els objectius de l'Educació Secundària Obligatòria, a fi de proporcionar-los una formació bàsica i professional que els permeti d'incorporar-se a la vida laboral activa o continuar els estudis.

Els programes de garantia social no formen part de cap dels nivells del sistema educatiu convencional. Per aquest motiu, necessiten d'acords de col·laboració entre entitats públiques o privades sense ànim de lucre, per a la realització de projectes formatius per al desenvolupament d'aquests programes.

La convocatòria d'ajudes està adreçada a programes d'iniciació professional que han de fer les entitats locals, les associacions empresarials o els centres educatius privats que hi estiguin interessats. Les sol·licituds de subvencions mai no les faran els alumnes a títol personal.

També es convoquen ajudes per a programes d'iniciació professional per a alumnes amb necessitats educatives especials, que han de ser desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre que treballin amb joves amb discapacitats.

En total, segons varen informar el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, i el director general d'Ordenació i Innovació, Miquel Sbert, se'n beneficiaran uns cinc-cents joves estudiants de les Illes.

A més de tots els programes de garantia social que es financiïn mitjançant les esmentades ajudes institucionals, Sbert va recordar que existeixen 25 grups més, integrats en la xarxa d'instituts de secundària de les Illes, i tres grups en els centres d'adults.

Tots aquests grups formatius són molt reduïts i els ensenyaments de caire molt pràctic, per la qual cosa faciliten molt la integració laboral, perquè surten molt ben preparats.

25% de fracàs escolar a les Illes
Entre el 25 i el 30 per cent dels estudiants de les Illes pateixen una situació de fracàs escolar. O el que és el mateix, no compleixen els objectius mínims que marca l'Administració per a cada nivell educatiu. Unes dades realment preocupants, però que només són orientatives, segons va advertir Miquel Sbert, ja que a les Illes no existeix cap estudi en aquest sentit, més enllà dels resultats de les actes acadèmiques de cada centre. En qualsevol cas, no tots aquests són alumnes amb necessitats especials, ja que poden repetir o anar-se a cursos d'educació d'adults, entre d'altres sortides.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris