nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La Federació d'Immigrants queda al carrer perquè no li arriba ajut del CIM

L'entitat reclama suport urgent per poder atendre els 900 usuaris que té censats

La Federació d'Immigrants de Balears (FAIB) queda al carrer perquè no ha rebut el suport que li prometé Acció Social del Consell de Mallorca per llogar una nova oficina.

Com informà Diari de Balears el 20 d'agost, l'entitat esperava que a hores d'ara ja s'estarien traslladant a un local del carrer Marquès de la Sènia de Palma per donar cabuda a cinc associacions d'immigrants, cada una de les quals assumia diversos serveis d'atenció a estrangers de qualsevol país no comunitari. L'expectativa es fonamentava en el compromís del conseller de Benestar Social del Consell, Damià Pons, de subvencionar-los el lloguer. El cas és que la mudança no els du a cap altra banda que cap al carrer, perquè el contracte per ocupar les actuals oficines, en el carrer 31 de Desembre de Palma, va finalitzar el dia 30 del mes passat. La FAIB reclama una solució urgent davant la quantitat de persones que depenen d'ells. De mitjana, s'han estat reponsabilitzant de les gestions de deu immigrants nous cada dia. Així, l'actual situació els priva de poder tramitar els 500 expedients que tenen acumulats i de satisfer les demandes de 400 estrangers més, als quals no se'ls ha obert encara l'informe particularitzat. Tot plegat suma 900 usuaris que veuen paralitzades les gestions que els havien iniciat.

Les noves oficines havien de servir per ampliar encara més la seva oferta amb serveis d'atenció social, culturals, d'intèrprets i acompanyants, d'atenció a la dona i a la joventut.

Des de principi d'estiu, han informat fonts de la FAIB, han mantingut contactes amb Benestar Social per tancar l'acord, sempre fent explícita la data en què havien de deixar les dependències de 31 de Desembre.

En arribar a final de setembre i no rebre resposta del Consell, han explicat que varen estar cercant solucions alternatives. Ningú no els arreglà el problema, ni l'Església ni les institucions, encara que el Govern Balear els ha donat una esperança.

La Plataforma per a la Pau i els Drets Humans els va relegar l'oferirement d'un espai al Dia de l'Immigrant, ni més ni manco que per al proper més d'abril. Càritas Diocessana els respongué que no tenien mitjans. Des d'Acció Social de la Conselleria de Presidència del Govern balear és de l'únic lloc d'on reberen una resposta relativament satisfactòria, encara que tampoc no immediata; en no menys de 10 dies, segons els informaren divendres passat, els poden gestionar perquè puguin accedir a un pis de protecció oficial. Sense res on agafar-se de moment, els treballadors de la FAIB s'han arribat a veure atenent els seus usuaris des de dins un cotxe aparcat davant l'oficina de 31 de Desembre, on havien carregat els arxius i des d'on aturaven els interessats quan anaven a entrar a l'edifici. Els portaveus han denunciat que és paradoxal que se'ls retardin els ajuts quan agrupar cinc associacions en una sola oficina suposa demanar només una subvenció en lloc de cinc. Així mateix, se senten mal pagats en carregar amb una feina que pensen que hauria de fer l'Administració.

Per fer festa

Les fonts de la FAIB manifestaren estar especialment dolgudes en veure com es troben ara, després d'haver pensat que els consideraven quan els dedicaren un espai de la Diada de Mallorca del Consell. En els actes de celebració, els immigrants tingueren una nit per oferir actuacions i mostres d'artesania. La conclusió que en treuen en el present és que només es pensa en ells per donar una imatge multicultural i integradora a les festes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris