cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

La vaga interminable

Fa un mes que treballadors de la Seguretat Privada reivindiquen un nou conveni

Des de fa més d'un mes els vigilants jurats de CCOO i del sindicat SIPVS mantenen una vaga intermitent per tal de reivindicar un conveni autonòmic del sector que millori les seves condicions de feina.

Mentrestant, UGT i la Unió Sindical Obrera (USO) han creat una comissió de seguiment, juntament amb la patronal, per mirar que es compleixin els preceptes del conveni de Seguretat Privada d'àmbit estatal.

Una vegada més els sindicats divergeixen en les estratègies sindicals.
Manifestacions, talls de trànsit, reunions, actes policíacs, acusacions mútues, polèmica... En aquest període de temps hi ha hagut de tot.
Tota aquesta història té el seu origen al mes de març. Aleshores Comissions Obreres i SIPVS varen dur a terme el primer conat de vaga amb la intenció de reivindicar la creació d'una patronal que havia de reunir les empreses del sector de Seguretat Privada, tot amb l'objectiu de començar a negociar amb ella millores per als vigilants jurats de les Illes Balears.

D'allò va sortir un document que comprometia els empresaris a constituir-se en patronal i realitzar diferents cursos de formació, aspectes que varen complir a canvi que s'aturàs el procés de vaga abans esmentat. Al mateix temps ambdues parts es comprometien a formar una taula de negociació.

I aquest fou el primer punt de divergència, ja que, segons els sindicalistes, l'ABES (Associació Balear d'Empreses de Seguretat) no va complir l'acord. La versió de la patronal, al contrari, se sostenia sobre la base que la signatura de l'acord del mes de març comprometia una sola empresa i no la patronal, ja que aquesta encara no estava constituïda. Ambdues parts ho varen intentar sense èxit en el Tribunal de Mediació (TAMIB). Un cop que la desavinença era latent, s'iniciaren una sèrie de mobilitzacions en diferents jornades, a les quals USO i UGT decidiren no donar suport.

Els actes reivindicatius han consistit en protestes públiques, creació de grups de piquets informatius, manifestacions a les portes d'indrets estràtegics com ara Inspecció de treball, estadi Lluís Sitjar o la plaça de toros durant el Mallorca Open, etc.

De moment no hi ha aparença dque el conflicte se solucioni. Mentrestant, els que protagonitzen la vaga ja pensen en noves i més contundents mobilitzacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris