lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
16°

La batlessa se salta el reglament davant l'intent de l'oposició de boicotejar el ple

El secretari advertí a Catalina Sureda que els grups de l'oposició tenien raó

La batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP), va passar per damunt del Reglament orgànic municipal de l'Ajuntament de Manacor quan va veure l'intent dels grups de l'oposició de boicotejar la sessió plenària que va tenir lloc ahir vespre.

La portaveu de l'oposició, Maria Antònia Vadell (PSM), va proposar que donassin prioritat al punt 15, referent a la suspensió de llicències dins les zones Anei i Arip; al 6, sobre l'aprovació provisional de la modificació de les normes subsidiàries que afecta el pont del riuet de Portocristo, i al punt 7, sobre la reiteració de sol·licitud al Govern balear sobre l'agençament del llit del torrent.

La batlessa Sureda va demanar a Vadell que exposàs els seus motius i aquesta contestà que els temes eren suficientment importants com per esser debatuts amb el màxim consens possible.

Sureda digué que no hi havia cap motiu per canviar i que tot continuaria com estava previst. El portaveu del grup socialista, Sebastià Riera, advertí la batlessa que no els obligàs a «prendre unes mesures que no volem».

La tensió entre equip de govern (PP-CB) i oposició augmentà quan en el tercer punt, referent a la desestimació d'al·legacions i aprovació definitiva d'estudi de detall de la plaça Constitució, Vadell demanà que quedàs damunt la taula perquè l'informe tenia errades tècniques. El delegat d'Urbanisme, Bartomeu Blanquer (PP) explicà que els informes tècnics i jurídics eren favorables.

Després d'un intens debat, es va votar la proposta de deixar el tema damunt la taula, que fou aprovat amb els 11 vots a favor per part de l'oposició contra els 10 de l'equip de govern (PP-CB).

La batlessa va constatar que els grups de l'oposició intentarien boicotejar el ple demanant que quedassin damunt la taula els temes que no interessaven i decidí tirar endavant sense passar a votació les esmenes de l'oposició dient que tenia informes jurídics que l'emparaven, perquè les propostes de deixar el tema damunt la taula es feia de manera abusiva.

El secretari municipal donà la raó a l'oposició, però la batlessa digué que ella com a presidenta del ple de la corporació ordenava continuar endavant. L'oposició agafà la postura de no contestar a les votacions. El que sí es va aprovar per unanimitat va ser reiterar al Govern balear l'agençament del llit del torrent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris