cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

L'esquerra posposà l'aprovació final de les noves tarifes de Son Reus

El Pacte de Progrés no tenia gens clar el vot de suport d'Esquerra Unida

El Pacte de Progrés posposà ahir l'aprovació de les definitives tarifes de Son Reus ja que no tenia gens clar que podria superar la votació a causa de la postura contrària d'EU.

Davant aquesta situació, la consellera de Medi Ambient, Mercè Amer, indicà que es farien uns nous estudis per procedir a l'aprovació el mes que ve.

Si s'aprovava la proposta d'ahir, l'import de les taxes se n'aniria a les 7.839 pessetes, de les quals 6.777 serien en concepte de tractament i 1.062 per transport.

La tarifa que es pagui serà la mateixa independentment que els residus es cremin o que siguin embalats a l'espera del seu posterior tractament.

Fonts del Pacte de Progrés indicaren el seu convenciment que «el mes que ve fins i tot el PP votarà a favor d'aquestes noves tarifes», mostrant així el convenciment que la iniciativa sortirà endavant.

Juntament amb l'acumulació de fems, un dels fets més conflictius de la problemàtica Son Reus són les tarifes. Tot i així, caldrà esperar les negociacions que continuaran fins el novembre. El Pacte de Progrés es troba en una difícil situació, ja que li són imprescindibles els vots d'EU, que posa constants entrebancs, mentre que el PP juga la lògica estratègia política d'aprofitar les contradiccions del centreesquerra.

Una situació similar ja passà en tot el debat que es produí en el Consell per l'obertura del tercer forn, ja que els mateixos partits del Pactes eren incapaços de posar-se d'acord. Però mentre EU es posava del costat del Pacte per la qüestió en tot el que respecta a la moratòria urbanística, no passà el mateix amb Son Reus, que és el gran plet pendent que li resta al centreesquerra en el Consell Insular.

Tarifes lògiques

Aquestes tarifes són considerades «lògiques» per part del Pacte de Progrés i són les que s'han d'aplicar per fer possible el servei, que arranca d'una important infraestructura d'incineració que ha aconseguit acabar amb els abocadors de Mallorca.

Tot i així, el Pacte de Progrés haurà de negociar molt per trobar la definitiva sortida, a mesura que s'acumulen més i més bales de fems als terrenys de Son Reus. S'ha de pensar, en aquest sentit, que es cobra tant el material que s'ha cremat com el que espera el seu torn, i es considera que la taxa d'incineració ja es pot aplicar quan des del moment que les bales ja són al seu lloc. Per una altra banda, el Consell depèn dels terrenys que li cedeix Cort.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris