cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Gesa troba una canonada foradada a pocs metres del Cappuccino

El jutjat reclama a l'entitat un informe de les avaries dels darrers mesos a la zona

Gesa comprovà ahir la presència d'una canonada forada pertanyent a la seva xarxa que és a poc més de tres metres del cafè Cappuccino del passeig marítim de Palma, que ara fa vuit dies patí una violenta explosió de gas. Recordam que el sinistre ha costat la vida d'un jove de 21 anys i ferides a 40 persones.

El primer indici del punt on era l'avaria el donà dissabte el robot que tècnics de la companyia introduïren en la xarxa que envolta el local. La màquina enregistrà en pel·lícula el crui en un tram de canonada situat en el centre del carrer de Monsenyor Palmer, just en el lateral del cafè.

Operaris de Gesa perforaren ahir la calçada fins a accedir a la conducció avariada i en comprovaren el mal estat. Segons fonts de l'entitat, el crui respon a una anomalia que arreglaren ara fa devers cinc anys «i que s'ha tornar a obrir», afirmaren ahir.

Els tècnics, a partir d'ara, han d'analitzar els terrenys per estudiar la possibilitat que el gas propanat es filtràs cap al negoci que va patir la deflagració.

Tota la xarxa propera al Cappuccino, argumentaren els informants, s'haurà de canviar abans de restablir el subministrament arran dels desperfectes que ha patit des del moment en què la investigació del cas va conduir a manipular gran part les conduccions.

Totes les dades que es recolliren ahir i les que es recopilaran en dies posteriors s'entregaran a la titular del Jutjat d'instrucció número deu de Palma, que coordina la investigació del succés.

En aquest sentit, la jutgessa responsable va reclamar la setmana passada a Gesa que li fes arribar un informe complet de les fuites que han registrat en els darrers quatre mesos en tota l'àrea propera al Cappuccino i una relació de les queixes i demandes veïnals que han rebut en relació a la distribució del gas. La companyia encara no ha presentat informació detallada al respecte a les dependències judicials.

Com informàrem quan es va produir l'explosió, una de les darreres intervencions de Gesa en aquell indret la va provocar una forta olor de gas que, el dia 20 d'agost, es desprenia cap a la terrassa del Cappuccino, fins al punt que alguns clients decidiren no quedar en el local. Segons respongué la companyia, l'avaria va ser localitzada i solucionada.

Ferits

D'altra banda, el jutjat d'intrucció ha començat a rebre denúncies de part de ferits per la deflagració, encara que la titular de la sala no ha començat a prendre declaració a les víctimes. La recopilació de testimonis, si es considera pertinent, es farà quan d'aquí pocs dies la magistrada compti amb els informes definitius que elaboren, a més de Gesa, el Cos Nacional de Policia i els Bombers de Palma.

El metge forense passat divendres visità alguns dels afectats per veure la importància de les seves ferides com a referent per a les indemnitzacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris