cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
34°

La construcció del camp de golf a Alcanada va començar dijous

La moratòria afecta cinc urbanitzacions però no el golf ni Alcudiamar, diu Ramis

La construcció del camp de golf de 18 forats d'Alcanada ja ha deixat de ser només un projecte després que ja hagin començat les obres, dijous passat, dia 1, segons una comunicació oficial dels promotors a l'Ajuntament.

Després d'haver aconseguit la llicència d'obres, el passat dia 5 d'agost, homes i màquines ja han començat a tallar troncs, mates i reixes de filferro per fer el camí que permeti l'accés a totes les zones del camp en construcció. Per tota la zona de pinar es poden veure els munts de branques dels arbres i les emprentes de les màquines que ja hi han començat a passar per fer la neteja del terreny. Cal dir que, per ara, les agrupacions de garballó han estat respectades i que sembla que no s'ha fet una acció indiscriminada en el bosc.

Aquest camp de joc es construeix sobre una extensió aproximada de 600.000 metres quadrats, de zona de garriga, oliveres i terres de conreu devora la mar, i està previst que l'hotel de luxe, si aconsegueix la llicència, n'empri 35.000.

La moratòria arriba tard

Havent començat les obres, ja és segur que la moratòria urbanística que ahir va aprovar el Consell de Mallorca arriba tard.
El mateix passa amb Alcudiamar, amb llicència d'obres des de 1990, encara que n'hi ha que pensen que una futura moratòria turística sí podria aturar l'hotel que ja s'està construint.

En canvi, la moratòria del CIM sí que afecta les següents zones: AN 5 i 7, de Manresa per a 752 habitants en una extensió de 18'8 hectàrees.
AS 6, de Maristany per a 870 habitants i 14'5 hectàrees d'extensió.
AS 15 a prop del complex turístic Bellevue, per a 1.320 habitants i una extensió de 22 hectàrees.
AS 5, Sa Torreta, per a 600 habitants en una extensió de 6 hectàrees.
Totes aquestes zones urbanitzables no tenen el pla parcial aprovat ni s'ha fet cap tipus de gestió oficial de la qual en tengui constància l'Ajuntament.

Si té pla parcial aprovat, l'any 1991, la zona AS 3, Lazareto, de 6'68 hectàrees prevista a les Normes Subsidiàries d'Alcúdia per a 213 habitants.

El batle Miquel Ramis, confirmà a DdB que la societat Alcanada SA, ha notificat oficialment el començament dels treballs per fer el camp de golf i que està en tràmit la sol·licitud dels permisos per fer l'hotel.

«Els que durant els darrers dies han parlat que la moratòria afectarà el golf d'Alcanada i Alcudiamar són una guarda d'incompetents desinformats», sentencià Miquel Ramis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris