cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
23°

Els familiars dels morts de cas Corso reclamen 50 milions a l'Ajuntament

Diuen que la Sala va deixar construir l'hotel en un torrent i s'inundà el 1989

Els familiars de dos dels morts de les inundacions del 1989 a Portocolom que varen perdre la vida en la inundació de l'hotel El Corso han interposat una demanda civil contra l'Ajuntament de Felanitx i contra l'equip de Govern que el 1987 va concedir llicència de construcció de l'establiment i que estava encapçalat per Cosme Oliver (PP). Els familiars, que reclamen 50 milions, 25 per cada mort, mantenen que mai no s'hauria d'haver concedit llicència d'obra per a un hotel que es trobava enmig d'un torrent.

La causa penal contra l'equip de Govern d'aleshores per presumpte delicte de negligència temerària va prescriure a final de l'any passat. Davant això els familiars d'Antoni Alcolea i Carlos Iglesias, treballadors de l'hotel que moriren negats el 6 de setembre del 1989, han decidit acudir a la causa civil i estan representats pel misser Josep Lluís Martín Pelegrin.

El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), va comentar que «l'Ajuntament haurà de nomenar un advocat per defensar la institució. Però l'equip de Govern que hi havia l'any 1989 es defensarà pel seu mateix compte. Aquest tema ve de molt endarrere i en aquell temps jo ni estava dins la Sala». L'equip de Govern, tots del PP, que l'any 1987 va concedir la llicència d'obres per construir l'hotel El Corso estava format per Miquel Barceló, Gabriel Móra, Bartomeu Cerdà, Josep Bonet, Pere Batle i Cosme Oliver, que era el batle i el president de la comissió que concedí la llicència d'obres.

A més de tot això, la part acusadora també manté que hi ha sospites que la tramitació administrativa per posar en marxa l'hotel, no s'hauria fet correctament.

Els veïns de la zona de Cas Corso, quan es començà a construir l'hotel, ja advertiren de la perillositat en temps de fortes pluges. Aquests veïns alertaren l'Ajuntament, documentant la seva preocupació amb fotografies del torrent ple d'aigua.

Tragèdia

Dia 6 de setembre del 1989 serà recordat com una jornada de tragèdia per Felanitx i Portocolom. Aquell dia la torrentada envestí el nucli costaner i qui s'endugué la pitjor part va ser l'hotel El Corso. Una hora abans de negar-se l'establiment 200 turistes berenaven en el soterrani on moriren Antoni Alcolea, Carlos Iglesias i Eulàlia Bennàssar. Davant aquest fet es pot deduir que la tragèdia hauria estat de dimensions incalculables si l'aigua de la torrentada hagués arribat just una hora abans de quan ho va fer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris