cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Un milenar de persones celebra els 25 anys de les Associacions de Veïns

Més de 50 entitats veinals de Mallorca i Menorca es trobaren ahir a Lluc

Ahir matí tingué lloc a Lluc la celebració dels primers 25 anys de moviment veïnal a les Illes amb un acte organitzat per la Federació d'Associacions de Veïns de Palma però que comptà amb la participació de representants de les 43 associacions de veïnats de la ciutat de Palma, així com de les 12 de Menorca i de moltes altres localitats de Mallorca. En un ambient festiu, amenitzat per colles de xeremiers, es reuniren sota el centre d'acolliment de peregrins un milenar de persones vengudes de diferents punts de l'Illa, però sobretot de Ciutat.

En representació del Govern balear, Francesc Romero féu entrega d'una placa als organitzadors de la trobada. La delegació oficial de Cort l'encapçalava el tinent de batle Joan Morro. Hi assistiren també els diputats Pere Sampol, Eberhard Grosske i Josep Ramon Balanzat, a més dels regidors Josep Moll, Antoni Roig i Cecili Buele, entre d'altres.

La presidenta de la Federació d'Associacions de veïnats de Palma, Rosa Bueno, i la de Menorca, Montse Capell, destacaren poc abans de l'acte la gran importància que han tingut aquestes entitats al llarg d'aquest quart de segle, remarcant que cada associació de veins «representa tota la barriada, i no només els socis que la formen», quant a les diferents problemàtiques que les afecten, ja siguin de caire social, urbanístic, d'equipaments, etc.

Rosa Bueno destacà el caràcter «apartidista però no apolític» de les associacions i que aspiren, no només a fer una feina de gestió, sinó a implicar tots i cada un dels veïnats del barri en la seva construcció i futur.

En uns panells col·locats al lloc de l'acte els assistents pogueren veure de forma gràfica, mitjançant cartells i molts retalls de premsa, el gran nombre d'activitats realitzades per aquests col·lectiu des que varen ser legalitzats l'any 1975, activitats que van des d'actes de solidaritat amb el tercer món fins a la reivindicació d'espais urbans, defensa de barris emblemàtics, problemes col·lectius o d'inseguretat ciutadana.

El caràcter lúdic de la jornada el posaren Studium i Al-Mayurqa. Els primers oferiren un concert coral, i els segons animaren la festa a la plaça dels pelegrins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris