cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

La X Fira de Tardor es consolida com una de les més importants de Mallorca

Els cavalls foren protagonistes de la programació oficial que es realitzà ahir

La Fira d'Alcúdia de tardor d'Alcúdia 1998 ja forma part de la història dels esdeveniments consolidats en el municipi, tal com ha quedat demostrat amb aquesta desena edició que ahir va concloure amb un notable èxit de participació i de públic.

Han estat tres dies d'intensa activitat, que ha transformat la vella i històrica ciutat en un nucli dinàmic en el qual ha estat possible compaginar l'oci, el negoci i la cultura popular sense que una cosa fes interferència a l'altra.

La diada d'ahir començà a la finca de sa Pilota amb l'exposició de bestiar, amb les diferents mostres: animals de ramaders d'Alcúdia, aviram d'alta selecció, falcons, cérvols, muflons del nucli zoològic de Santa Eugènia, i també una exposició d'aus de la col·lecció zoològica de l'hotel Badia d'Alcúdia i de la Torre de Vernissa.

Cavalls protagonistes  

A les 10 del dematí començà el II Concurs de Doma Vaquera, organitzat per l'Associació Mallorquina de Doma Vaquera, amb la prova de cavalls iniciats, prova de cavalls domats i la prova de doma de camp.

A una fira com la d'Alcúdia no podien faltar les autoritats autonòmiques, les quals visitaren el recinte firal amb l'acompanyament musical de la Banda Municipal de Música d'Alcúdia i per la colla de «Xeremiers d'Alcúdia».

Les obres de rehabilitació de l'ermita de la Victòria també tingueren el seu espai a la Fira, amb l'organització de la tómbola organitzada en el passeig Pere Ventayol per l'Obreria Amics de la Victòria.

Els cavalls tornaren a ser protagonistes a la finca de sa Pilota, amb el «Carrousel de doma menorquina amb aires d'alta escola», en el qual es pogueren veure els treballs peu a terra amb regna llarga, fent figures a trot pas espanyol, passatge, galop, bots, acabant amb una figura de circ, un corrousel de sis cavalls, exhibició de doma espanyola, presentada per Paquita Ripoll i Jaume Aguiló. Una exhibició de cavalls locals, presentada pels diferents propietaris, va concloure la demostració, en la qual també es va fer una exhibició de doma de poni gal·lès.

Els actes de la Fira acabaren amb el III Memorial Quim Costa de Bàsquet, el XIII torneig de bàsquet Ciutat d'Alcúdia, entre el GESA i el Mallorca, i un concert de rock alcudienc a càrrec dels grups Zona Azul, Barum i Val9.

La programació de la Fira també va incloure, dissabte horabaixa, la tradicional festa infantil, amb els caparrots de «S'Estol del Rei en Jaume» amb la Colla de Xeremiers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris