cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

El poble celebra els 700 anys de la parròquia de Sant Joan Baptista

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va consagrar ahir l'actual edifici eclesiàstic

El poble de Sant Joan va celebrar ahir amb gran devoció la diada central per commemorar el 700è aniversari del reconeixement de la Parròquia de Sant Joan Baptista, que va culminar amb la consagració de l'actual edifici eclesiàstic per part del bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, congregant així tots els veïns de la localitat.

La jornada festiva va començar sobre les 12 hores del migdia amb una repicada de campanes per reunir tots els fidels enfront de l'església parroquial. Des d'aquest lloc i acompanyats dels xeremiers es varen dirigir en processó fins al santuari de Nostra Senyora de Consolació, on durant molts de segles va estar ubicada la primitiva església parroquial de Sant Joan.

Una vegada a la capella del santuari, el cronista Joan Matas Gayà, va recitar un pregó en el qual feia referència als episodis més destacats de la història dels temples de Sant Joan.

Moments després, els veïns, que assistiren a la festa, varen entonar alguns càntics en acció de gràcies a la imatge de la Verge. El nou rector, Miquel Amengual, va oferir un sermó seguit d'una pregària. L'himne a la Verge de Consolació va posar el punt i final als actes que es varen organitzar el dematí per celebrar l'esdeveniment.

El capvespre, sobre les 18.30 hores, la localitat, que per a l'ocasió va engalanar els balcons amb domassos, va sortir a rebre el bisbe Teodor Úbeda. La comitiva encapçalada pel Bisbe i per altres autoritats religioses i civils del poble, s'introduïren a l'església de Sant Joan Baptista, per consagrar el temple.

Les primeres referències d'aquesta església són del segle XIII, i a principi de l'actual va ser objecte d'una ampliació, essent beneïda el 29 d'agost de 1939, festivitat del patró, Sant Joan Degollat. De llavors, no s'havia consagrat com a temple.

Durant la cerimònia, fent referència a les 12 tribus d'Israel i els 12 apòstols, el bisbe va beneir els 12 pilars del temple on hi ha gravades unes inscripcions. Després va descobrir una làpida i va entregar al rector un facsímil amb l'edicte de la constitució de la parròquia, el 4 d'octubre del 1298 per part de l'aleshores bisbe Ponç de Jardí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris