cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
29°

Els alumnes podran consultar les notes parcials de la selectivitat per Internet

Aquesta iniciativa pionera del Servei de Càlcul de la Universitat de les Illes s'aplicarà l'any que ve

Les noves tecnologies són el nord de la UIB. La brúixola que guia gairebé totes les iniciatives de caire innovador que du a terme la institució, ja siguin acadèmiques o de gestió. I si enguany la novetat més interessant ha estat el procés d'automatriculació per ordinador, el Servei de Càlcul de la Universitat prepara un projecte, que està previst que es pugui aplicar el curs vinent, que possibilitarà a l'alumnat que s'examini de selectivitat la consulta via Internet de les notes parcials de les seves proves. És a dir, no el resultat final, que els declara aptes o no aptes, sinó assignatura per assignatura. La qual cosa els permetrà saber, sense haver d'acudir a revisió, on s'han equivocat i quina ha estat la matèria que els ha baixat o pujat la mitjana final.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) serà pionera en la posada en marxa d'aquest servei.
Aquest nou mitjà d'informació no serà incompatible amb l'esmentada revisió d'examen, ja que l'estudiant que no estigui d'acord amb les notes podrà demanar-la com fins ara, segons explicà la delegada del rector en les proves d'accés a la Universitat, Joana Maria Seguí.

Allò que sí pot passar és que disminueixin el nombre de revisions, ja que alguns alumnes podran comprovar si els manca molt per aprovar o si només els falten unes dècimes. Segons com sigui, molts estudiants renunciaran a la revisió.

Aquesta nova aplicació d'Internet com a complement del sistema educatiu s'emmarca dins la línia d'actuacions del Projecte Agora, destinat al desenvolupament d'aplicacions de gestió d'organització acadèmica, i que està coordinat pel Servei de Càlcul de la UIB, que encapçala Bartomeu Serra. També el sistema informàtic que ha possibilitat enguany l'automatriculació és part del projecte Agora.

Un altre exemple de l'aposta per les noves tecnologies que fa la Universitat de les Illes és el programa Campus Extens, que s'enceta enguany, i que permetrà a uns tres mil alumnes fer algunes de les assignatures del seu temari per Internet. És a dir, que fins i tot les podrien cursar des de casa seva. En total, el programa permetrà fer unes quaranta matèries diferents mitjançant aquest sistema.

Les extensions universitàries d'Eivissa i de Menorca, que en part dependran de les videoconferències, també són un exemple d'aquesta tendència a la sofisticació acadèmica que ha assumit la UIB. Així, els alumnes de les illes petites podran assistir simultàniament, tot i que no presencialment, a classes que s'imparteixin en el campus de la carretera de Valldemossa.

Sempre al capdavant  

En qüestió de tecnologia aplicada en el procès educatiu, la UIB és una de les universitats capdavanteres. Un exemple evident és el que s'explica a l'article adjunt. Però no ha estat l'únic cas. En els darrers anys, per exemple, la UIB ha estat la primera universitat de l'Estat en entregar les notes de selectivitat, gràcies a l'eficàcia del sistema informàtic dissenyat pels serveis de la institució acadèmica. El procés d'automatriculació per ordinador d'enguany també és una novetat important emmarcada en aquesta dinàmica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris