lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

El CIM necessita 8.000 milions per adobar el clavegueram i els pous negres

Sampol denuncia que «el Govern només dóna 200 milions per al Pla d'obres i serveis»

El subsòl és un dels grans reptes de Mallorca per les mancances que pateix.

27-12-2016

Després dels fets del Cappuccino, la batalla política es traslladarà aviat al subsòl. El ple del Consell Insular debatrà avui el reglament del pròxim Pla d'obres i serveis, que preveu una inversió de 2.000 milions de pessetes per tal de poder solucionar el clavegueram, eliminar pous negres i garantir un bon subministrament d'aigua potable als diferents pobles i ciutats de Mallorca.

En aquest sentit, Pere Sampol, vicepresident de la institució, va denunciar que «per tal de solucionar definitivament els problemes del nostre subsòl urbà necessitam 8.000 milions de pessetes, mentre que el Govern balear només n'aporta uns 200».

Sampol va indicar que «darrerament la gent comença a obrir els ulls. El Govern balear s'equivoca si pensa que tot s'arregla amb «plans miralls» canviant fanals allà on encara no fan falta o posant palmeres i empedrats. Ara veuen que mentre tinguem el clavegueram fet un desastre és un error començar a empedrar carrers».

De fet, els problemes de clavegueram, pous negres i fuites d'aigua, tant les potables com les negres, és un poblema comú a tot Mallorca.
Actualment encara queden pobles a Mallorca, com és el cas de Sencelles o Pina, que encara no tenen xarxa de clavegueram. Només dins Sencelles hi ha 600 pous negres. D'altres, com Artà, tenen una xarxa obsoleta i plena de fuites. De fet, el Consell ja té engegat el projecte de modernització del subsòl artanenc, «però el problema essencial és el finançament. No disposam dels recursos suficients per escometre totes les necessitats de Mallorca en una qüestió clau que defineix, de veritat, el que és una societat desenvolupada», va indicar Pere Sampol.

Per una altra banda, a pobles on el subministrament d'aigua potable ja està modernitzat encara es detecten fuites d'aigua que en alguns punts arriben al 30 per cent. S'ha de pensar que aquests objectius d'infraestructures bàsiques són els més ingrats per a les institucions «ja que no es valora suficientment l'esforç que es fa, i la gent només hi pensa quan sorgeixen els problemes».

On és la coordinació? 

Mentre el Govern del PP du endavant grans inversions d'embelliment, el Pacte de Progrés afirma no tenir recursos suficients per arreglar tot el clavegueram de l'Illa. Per tant, existeix descoordinació en objectius que haurien de ser paral·lels.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris