nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
11°

Avui se celebra el dia mundial dels ocells amb activitats a tot Mallorca

Al parc de l'Albufera i al Salobrar de Campos ja es feren visites ahir

Tot i que avui se celebra a tot el món el dia mundial de les aus, ahir ja es començaren a realitzar algunes activitats a diferents punts de Mallorca.

Voluntaris de diferents organitzacions ecologistes com el GOB, l'Associació d'Amics dels Parcs o la Societat d'Ornitologia BirdLife International, organitzaren una sèrie de visites guiades al parc de l'Albufera i al Salobrar de Campos.

També s'havien previst sortides en barca fins a la Dragonera des de Sant Elm però el mal estat de la mar obligà a suspendre-les.
No feia falta ser cap expert ni tenir un equip especial per participar en aquestes activitats.
Com recordaren els organitzadors bastava tenir curiositat i estimar la natura. Als visitants es facilitaven prismàtics per observar, fulletons amb informació i els mateixos voluntaris anaren guiant els visitants que s'hi acostaren.

Els objectius que persegueixen aquestes jornades són per una banda fomentar l'observació de les aus. De fet, aquesta és una activitat que guanya adeptes cada any, fins al punt que avui en tot el món més d'un milió de persones i 120 organitzacions de 90 països prendran part en alguna de les iniciatives organitzades.

Per un altre costat, es pretén conscienciar la societat de la necessitat de promoure la seva conservació i els hàbitats on viuen. Així el GOB ha volgut fer un toc d'atenció al fet que moltes aus moren cada any a causa de la destrucció dels espais naturals o víctimes de la caça il·legal.

En aquest sentit els ecologistes recorden que espais molt importants per a la conservació dels ocells de les Balears com l'Albufereta, el Salobrar de Campos i la serra de Tramuntana continuen sense la protecció necessària per garantir la seva conservació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris