cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

Pere Sampol serà el candidat del PSM a la presidència del Govern

El consell polític del PSM designà ahir per aclamació Pere Sampol com a cap de llista i candidat a la presidència del Govern a les pròximes eleccions autonòmiques. Sampol llançà un missatge centrista a la seva gent «no perquè nosaltres haguem escorat, sinó perquè la societat ve cap a les postures que defensàvem ja fa més de deu anys en matèria urbanística».

En la reunió mantinguda ahir horabaixa a l'Auditòrium, també va fer un repàs als tres anys d'experiència en el govern del Consell Insular i als «èxits aconseguits en aquesta etapa». Per a Sampol, una de les victòries més importants dels nacionalistes ha estat l'impuls dins la institució insular de la moratòria urbanística, que començarà a entrar en vigor demà dilluns.

De fet, el PSM, tot conjugant principis amb pragmatisme, ha aconseguit conscienciar una bona part de la població de la necessitat de posar fre a l'expansió urbanística, aspecte en el qual també s'ha trobat amb el suport dels altres partits de l'esquerra i, fins i tot, dels centristes d'Unió Mallorquina.

Sampol també destacà que «ens trobam en un moment crucial i importantíssim. Darrerament sentim a dir que el PSM ha escorat cap al centre, però no és cert. És la societat que ha girat cap als principis que defensa el PSM. Aquesta és la veritat. Fa deu anys ningú no plantejava el que exigíem nosaltres. Ara són totes les forces polítiques les que parlen de moratòria. I això, es miri com es miri, és un gran èxit».

La victòria  

Sampol es dirigí a la vuitantena de dirigents i quadres del seu partit per dir que «hem de guanyar el 99 no per una simple qüestió del poder pel poder, sinó perquè si el PP revalida majoria finalment s'acabaran construint tots els projectes urbanístics que ara vol aturar el Consell Insular».

A la vegada, insistí que «és necessari fer una política global en defensa del medi ambient, així com millorar les condicions socials de la gent en una illa on cada vegada hi ha més desigualtats». A partir d'ara, Sampol centrarà la seva tasca en preparar la candidatura mentre que Mateu Morro passarà a la secretaria general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris