lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

L'Estat invertirà 32.988 milions dels pressuposts del 99 a les Illes Balears

El PP anuncia que una de les partides serà per a l'hospital d'Inca

La Comunitat Autònoma de les Illes rebrà prop de 33.000 milions de pessetes del total dels pressuposts generals de l'Estat per a 1999 que dimecres va presentar el Govern central.

A aquesta quantitat, que supera en 10 milions a la del 1998, s'hi han d'afegir 6.000 millones de pessetes destinats a inversions públiques que s'abonaran una vegada hagin acabat les obres. Doblers que poden afavorir la construcció de l'hospital d'Inca, segons varen assegurar els diputats del Partit Popular al Congrés, Eduard Gamero i Pere Cantarero, qui afegí que amb l'hospital de la comarca del Raiguer i el de Palma II, la comunitat autònoma balear «gaudirà d'una de les millors xarxes hospitalàries de l'Estat.

Segons els representants del PP a les Illes, aquests pressuposts «aprofundeixen en la política econòmica que aplica darrerament l'Executiu i suposen una garantia per assegurar el futur i el benestar social de l'Estat espanyol, ja que son la base necessària per tal de crear feina i incrementar el creixement econòmic».

Gamero anàlitzà la política pressupostària del Govern de Madrid i manifestà que «ha resulat decisiva per assolir l'estabilitat de la qual avui gaudeix l'economia estatal». El mateix Gamero apuntà que «aquesta bonança econòmica s'ha aconseguit mitjançant una forta reducció del dèficit públic i un control exhaustiu de les despeses. Si a tot això afegim la rebaixa de la pressió fiscal, el resultat dóna la possibilitat d'augmentar les dotacions per a les polítiques prioritàries del Govern.

Dels 32.988 milions abans esmentats, 16.890 seran aportats pels diferents ministeris, 4.677 arribaran de les partides de Seguretat Social i Insalud i la resta vindrà de les societats estatals i entitats públiques. La partida més alta correspon a les inversions en Medi Ambient (5.492 milions), part de les quals es dedicarà a construir les dessaladores de Palma i Llucmajor.

S'ha de recordar que aquests pressupostos coincideixen amb l'inici d'un procés històric com és la Unió Monetària, afavorida per l'arribada de l'euro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris