cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Cort incomplí la llei en el cas de la demolició de Can Balle

Els propietaris varen demanar la llicència l'any 1992

L'Ajuntament de Palma va incomplir la Llei 10/90 de disciplina urbanística en deixar de tramitar l'expedient de caducitat de la llicència de demolició concedida a la propietat de l'antiga fàbrica d'oli Balle, l'any 1990.

L'agrupació nacionalista denuncià, amb la Llei en mà, l'irregularitat comesa per Cort. L'article vuit de la citada Llei deixa clar que «tota llicència, d'acord amb la normativa urbanística municipal, haurà de preveure un termini per començar les obres projectades i un altre per acabar-les. Aquest darrer no serà superior a 24 mesos. Transcorreguts qualsevol dels dos terminis, l'Ajuntament iniciarà l'expedient de caducitat de la llicència atorgada».

Ahir, però, aquest incompliment no preocupava Carles Ripoll. El regidor d'Urbanisme de Cort eludia les acusacions indicant que la llicència de demolició donada als propietaris de l'antic magatzem era nova, s'havia expedit precisament enguany.

De fet, varen demananar per enderrocar l'edifici el passat 14 de setembre. L'equip de govern va dur el tema per via d'urgència a la Gerència d'Urbanisme del 23 de setembre, i se n'autoritzà la demolició. Ahir ja estava tot enderrocat.

Ripoll parlà de la llicència de demolició nova. Però resulta que per enderrocar aquest edifici calien dues llicències, una de la Comissió de Patrimoni i l'altra de Cort. Com que l'expedient no es va iniciar de bell nou, l'Ajuntament va fer servir la llicència de 1992 aprovada per la Comissió de Patrimoni Històric que en aquells moments depenia del Govern balear. Aquí es troba precisament la irregularitat comesa per Cort, que ahir denuncià Sebastià Serra. Joan Fageda es va defensar de la crítica culpant el Consell Insular de la desprotecció del patrimoni perquè «no ens aproven el pla general».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris