cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Les monges de Sant Francesc abandonen la vila i se'n van a Ariany

UM proposà que fossin declarades filles il·lustres i així s'aprovà en el ple

El batle de Petra, Joan Font (PSM), va comunicar a la sessió plenària que tingué lloc dijous a vespre que les monges de la congregació religiosa de Sant Francesc d'Assís es veuen obligades a abandonar Petra per anar a complir les seves tasques al poble veí d'Ariany.

Font va manifestar que l'Ajuntament els retrà un homenatge el pròxim diumenge dia 11 de setembre amb una missa i un refrigeri.
El portaveu i únic regidor per Unió Mallorquina, Miquel Jaume, va presentar una moció d'urgència en què proposava que les monges franciscanes siguin declarades filles il·lustres de Petra, «ja que des de fa molts d'anys realitzen una tasca molt important dins el poble i crec que d'aquesta manera és com podem quedar millor amb elles».

Consternació  

La notícia ha causat una gran aflicció a la població. El mateix batle Font, va expressar a Diari de Balears que «em va venir de sorpresa quan m'ho digueren fa només una setmana».

La gent del poble quan parla d'aquest tema ho fa amb tristesa perquè valoren la gran tasca que duen a terme al poble.
Actualment les seves feines havien quedat reduïdes a atendre i visitar els malalts, així com ajudar les persones majors. Durant el darrer any, s'havia engegat el menjador social a ca ses Monges on hi assistien les persones més necessitades i era dirigit per un Patronat, del qual el batle n'és el president. També s'encarreguen de la neteja de l'església i el convent dels Teatins. La congregació instal·lada de fa més de cent anys a Petra es va dedicar a l'educació escolar femenina i a guardar infants petits.

Les monges també han expressat la seva pena perquè no volen deixar Petra però han comunicat que cada dia es desplaçaran al poble i deixaran el número de telèfon d'Ariany per les urgències. El menjador social de ca les monges queda en l'espera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris