cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

L'Insalud vacunarà del grip unes cent mil persones

La campanya començarà dia 13 i les dosis seran gratuïtes per als grups de risc

Un any més, dia13 d'octubre, l'Insalud iniciarà la campanya de vacunació contra el grip. Una iniciativa que afectará unes cent mil persones de Balears, de les quals més del 60% són majors de 65 anys. Les vacunes es distribuiran a tots els centres de salut primària.

Aquesta iniciativa sanitària té com a objectiu principal pal·liar els efectes d aquesta malaltia, sobretot en aquells col·lectius considerats de risc per les seves característiques. Principalment, aquesta preocupació fa referència als nins i als jubilats, que són els qui pateixen la malaltia amb inferioritat de condicions físiques.

La campanya es perllongarà fins els darrers dies de novembre. La vacunació és gratuïta per a totes les persones que pertanyen a un dels grups considerats de risc.

Les actuacions massives contra aquest virus es fan cada any durant aquestes mateixes dates, ja que és en els quatre primers mesos de l'any quan es produeix la màxima resposta en anticossos i convé prevenir.

Per aquest motiu, l' Insalud vol aconseguir la màxima immunitat durant els mesos de més incidència, que se situa entre la darrera setmana de novembre i la darrera de març.

A més dels majors de 64 anys, que és un col·lectiu molt propens al grip i, per tant, és recomanable la seva vacunació, també són considerats com a grups de risc els nins i les persones adultes amb afeccions cardiovasculars o amb patologies cròniques pulmonars.

També és recomanable la vacunació per als diabètics, malalts renals crònics, persones amb patologies hepàtiques cròniques, anèmics o els malalts amb tractaments immunodepressors.

D'altra banda, també s'han de vacunar les persones socialment imprescindibles en cas d epidèmia, com són tots els sanitaris, educadors, bombers o policies.

Aquesta actuació és de caire preventiu, i no respon a un actual augment dels casos de grip que, segons fonts de l'Insalud, es mantenen en els nivells habituals per aquesta època.

Campanya escolar del Govern  

Les vacunacions que aquest mateix mes començarà a dispensar l'Insalud es complementaran amb la campanya de vacunació escolar que cada any fa el Govern balear, que és qui té aquesta competència. Però aquesta actuació conjunta de la Conselleria de Sanitat i d'Educació, sol anar més enllà del grip, i inclou les vacunes contra l'hepatitis i la rubèola, que normalment s'aplica de manera conjunta en una mateixa dosi. L'any passat es va fer també una vacunació massiva contra la meningitis amb caràcter extraordinari. La vacunació en els centres docents evita als pares la incomoditat d'haver-se de desplaçar fins als centres de salut perquè els nins siguin vacunats. Cal advertir que la vacuna contra el grip no evita altres quadres gripals, provocats per uns altres virus, que no són tan intensos com el del grip i, per tant, són més bons de combatre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris