nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
28°

Més d'un vint per cent dels joves de les Balears consumeixen cannabis

Ahir començà a Palma la IX Conferència Anual sobre el Consum de Drogues

Entre les drogues distintes de l'alcohol i el tabac, el cannabis és la més consumida pels joves de les Illes Balears. El 20'8 per cent dels menors de trenta anys pren de manera habitual drogues derivades del cànem, com ara la marihuana i l'haixix, mentre que l'edat d'inici al consum se situa entre els 15 i els 19 anys en un 66 per cent dels casos.

De totes maneres, el alcohol i el tabac continuen en el primer lloc de les preferències tant de la joventut, sector de la població més afectat per aquesta problemàtica, com dels més grans. Per exemple, un 61 per cent dels joves reconeixen beure de manera habitual sobretot els cap de setmana.

Un altre aspecte que s'ha de tenir en compte és el canvi de tendències a l'hora de consumir drogues. En aquest moments, a les nostres illes i al conjunt de l'Estat espanyol se substitueixen drogues «tradicionals» per altres de més noves. Així tenim que el percentatge de població que consumeix heroïna a les Balears no supera el 0'5 per cent i en canvi es produeix un augment alarmant del consum de drogues de disseny i també de cocaïna.

Aquestes dades varen ser confirmades ahir per la doctora Carme Orte, coordinadora de la IX Conferència Anual sobre el Consum de Drogues i Polítiques Nacionals que enguany ha triat Palma com a seu. Aquestes jornades, que estan organitzades pel Grup Europeu de Ciències Socials per a la Investigació del Consum de Drogues i el Departament de d'Educació de la UIB, analitzaran diferents estudis sobre els hàbits de consum al món de la droga, les distintes polítiques que es duen a terme per pal·liar el problema o els possibles tractaments dirigits als drogoaddictes.

Orte va descartar, emperò, que al llarg de la Conferència es parli de la possibilitat de legalitzar les drogues ja que «hauria posicions molt enfrontades entre representants de diferents països i al final no s'arribaria a un consens». En el moment d' expressar la seva opinió, la doctora es decanta per una política de disminució de riscs i un augment de l'atenció a les persones amb més dificultats per la seva reinserció. «Més que per la legalització, crec en una major inversió en prevenció i educació», afegí.

Orte finalitzà comentant les dificultats que hi ha normalment per establir dades fiables envers el consum de drogues a les Balears, a causa del continu moviment de turistes que experimenten. «S'ha de diferenciar entre població visible i no visible. Quant a la «realitat visible», les dades a les Balears no es diferencien gaire de la resta de l'Estat», segons la doctora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris