nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

L'Inem aprova l'escola taller per restaurar el claustre del Convent

La Guàrdia Civil abandonarà les dependències abans que comencin les obres

L'Inem ha donat el vistiplau a la creació de l'escola taller que permetrà envestir la restauració del convent de Sant Francesc per reconvertir-lo en un centre cultural. Es pretén que l'escola funcioni ja pel novembre, tot i que els tràmits burocràtics que encara hi ha pendents faran endarrerir aquesta data.

A l'escola participaran 16 alumnes que, durant dos anys i dirigits per monitors, duran a terme la total restauració tant del claustre com de les dependències ocupades fins ara per la Guàrdia Civil.

Per fer possible el projecte hi prendran part diferents organismes públics. Així, l'Inem pagarà els sous dels professors i dels alumnes participants, mentre que l'Ajuntament haurà de fer front a les despeses de material. D'altra banda, el Consell Insular mitjançant Fodesma s'encarregarà de la gestió i de l'assessorament de patrimoni.

El projecte bàsic de restauració que ja ha estat redactat supera els 30 milions de pessetes, però no inclou com quedarà la distribució interna de l'edifici.

Pel que fa a aquesta qüestió, el batle, Andreu Matas, va explicar que en un parell de mesos es disposarà del projecte definitiu. La intenció del Consistori sineuer passa per fer una gran biblioteca a la planta baixa i concentrar en una àrea els diferents serveis municipals. L'espai restant es distribuiria en sales d'exposicions o conferències i en aules multiusos.

La Guàrdia Civil tindrà dos mesos per abandonar l'edifici, tan bon punt l'Ajuntament ho notifiqui. La seva nova destinació serà una casa particular que el consistori arrendarà com a oficines i quarter durant un període aproximat de cinc anys. El definitiu quarter s'instal·larà a la vella quartera, que serà rehabilitada en diferents fases.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris