nubes rotas
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
30°

El Govern «imposarà» un augment salarial al professorat de les Illes

La primera reunió de la Mesa Sectorial d'Educació després de les vacances d'estiu va ser, per dir-ho de qualque manera, sorprenent. De fet, els sindicats varen sortir indignats de la reunió perquè «el Govern no va negociar l'augment salarial del professorat i l'aplicarà d'ofici, tot i que no hi ha acord». Alguns sindicats parlaven, fins i tot, de «decretada econòmica».

Amb aquesta reacció no sembla que s'estigui parlant d'un increment salarial per a tot el professorat de les Illes, que presumptament hauria de ser bo per als docents. Allò que passa és que els sindicats consideren que l'increment és molt pobre i massa progressiu (en cinc anys), i a més a més, per als interins només serà retroactiu des del passat mes de setembre.

Per contra, el Govern assegura que la seva proposta farà dels professors illencs els millors pagats de l'Estat, llevat de Canàries i el País Basc, que gaudeixen de certes particularitats tributàries que beneficien els docents.

Així, tot i la manca d'acord, el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, va anunciar que l'increment de les retribucions es faria efectiu a partir del mes de novembre. En primer lloc, per tal de complir un compromís adquirit pel Govern en aquest sentit. Però també perquè, segons Ferrer, no és just per al professorat ni bo per a l'Ensenyament que es prorrogui més aquesta situació, ja que «és una millora retributiva que els docents mereixen per la seva gran tasca realitzada».

Segons Ferrer, l'increment que s'aplicarà suposarà 8.000 pessetes mensuals més l'IPC per als professors amb menys antiguitat i 17.000 més l'IPC per als que més. Paradoxalment, els sindicats asseguren que l'increment real és molt inferior, perquè només els que són a punt de jubilar-se poden cobrar el màxim.

A més a més, els sindicats sol·liciten unes altres millores que, asseguren, el Govern no ha contemplat, com és la formació continuada dins l'horari laboral, ajudes econòmiques per formació addicional, inversions en reciclatge o la duplicació del complement específic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris