lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

El rector inaugura el curs universitari amb un discurs reivindicatiu

El finançament i l'ampliació de la carretera centren la intervenció d'Huguet

La Universitat de les Illes Balears (UIB) va engegar ahir l'activitat acadèmica del curs 98-99. I ho va fer amb el tradicional acte d'obertura, marcat per la presència de les principals autoritats de les Illes i els claustrals i els doctors de la Universitat. Una trobada que el rector Llorenç Huguet va aprofitar per reiterar tot un seguit de reivindicacions institucionals, que l'equip de govern de la UIB considera imprescindibles per tal de garantir una millora en la qualitat de l'ensenyament que s'imparteix.

Així, en presència del president del Govern balear, Jaume Matas, i del conseller d'Educació, Manuel Ferrer, que gestiona les competències de l'ensenyament universitari, el rector va insistir en el tema del mal finançament de la Universitat de les Illes, tot i que va reconèixer una millora progressiva en els dos darrers anys.

Una altra reivindicació fa referència al conflictiu tema de l'ampliació de la carretera de Valldemossa, l'estretor de la qual causa problemes de trànsit cada any. Ahir mateix, primer dia del curs acadèmic, l'afluència de vehicles ja va provocar retencions a primera hora.

Huguet recordà que l'opció defensada per la UIB és un eixamplament com el de la carretera de Sóller i un accés al campus sense impacte ambiental. El rector empenyé el Govern a solucionar aquest problema enguany mateix.

El suport econòmic a la tasca investigadora és un altre dels punts que tractà el rector en el seu discurs. Huguet va assenyalar que, una vegada que ja s'aprovat la Llei de la ciència i la tecnologia, és necessari que vagi acompanyada de recursos econòmics, que permetin augmentar les inversions en investigació i desenvolupament (I+D).

Pel que fa als objectius de la UIB, el principal és «aconseguir la comunió total entre la societat i la universitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris