nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

La Policia desvincula el túnel del sinistre

El túnel soterrat que uneix l'hotel Bahía Palace amb l'antic El Chico no té res a veure amb l'explosió de diumenge passat en el Grand Cafè Cappuccino, segons les apreciacions del cap dels Bombers de Palma, Guillem Garcia.

Els funcionaris del cos de sufocament accediren ahir matí a la cavitat, que es perllonga en diagonal per davall del carrer i que té 25 metres de llargària per dos d'amplada i dos d'altura.

Els dos especialistes de la Polcia Científica del Cos Nacional, acabats d'arribar de forma expressa, inspeccionaren l'orifici amb els bombers. Les conclusions que se'n recolliren les transmeté així el regidor de Governació de l'Ajuntament de Palma, Joan Bauzà: «A dins hi havia vidre i no hi ha res romput. No hi ha cap senyal que l'explosió fos allà».

Després de les comprovacions, el túnel va tonar a quedar tapiat.
Quant a les causes que ara es contemplen com a possibles, Guillem Garcia apunta que en el subsòl hi ha «una acumulació de diversos gasos» i destacà que ens trobam en un indret amb un important sediment orgànic, cosa que afavoreix la diversitat de les emanacions. En aquest sentit advertí que «s'ha de veure quin gas va ser el que va explotar», ja que cada substància necessita unes condicions ambientals determinades per deflagar.

El programa d'actuació d'avui inclou que amb diversa maquinària s'aixequi tant com es pugui el trespol.
En aquests moments també hi ha set pèrits de sengles companyies asseguradores que efectuen les seves comprovacions per determinar les causes exactes del sinistre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris