nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

Els veïns desconfien de les versions oficials

Tot un seguit de gent ha parlat a Diari de Balears d'un atemptat, però a banda del nom, s'han negat a oferir llinatges o a deixar-se fotografiar, perquè «és un tema delicat». Es tracta de propietaris i cambrers de negocis veïns, així com altres residents a la zona, que no es creuen les versions oficials. «Ni metà ni Gesa, un atemptat», afirmava ahir Joan, que regenta un negoci de lloguer de cotxes en el carrer de Monsenyor Palmer. Antoni, company seu, ha fet costat a les seves afirmacions amb paraules d'envergadura: «Vendetta».

Les argumentacions que s'han difós en favor de la teoria d'un accident causat pel gas no els fa claudicar en la seva postura. Ni tan sols els convencen les rotundes afirmacions de la delegada del Govern, Catalina Cirer, que des del primer moment descartà la possibilitat d'un acte criminal.

Pedro, de 65 anys i propietari d'un dels bars més destacats de l'avinguda Gabriel Roca, descarta la hipòtesi d'una acumulació de metà en un pou negre per raons ben particulars. «Jo vaig fer feina en la construcció de l'hotel Bahía Palace. Allà on hi ha ara el Cappuccino hi havia la cafeteria de l'hotel i abans ho tapava la mar. Vàrem abocar-hi terra fins que vàrem guanyar espai a l'aigua, muntanyes de terra. Els pilars que hi ha ficats arribaren fins almanco 25 metres de fondària fins que tocaren fort. No hi ha cap pou negre allà».

«Si hagués estat un pou negre "ha afirmat el nostre interlocutor" hauria quedat destapat després de l'explosió». L'alternativa d'una acumulació de gas ciutat tampoc no el convenç. El soterrani del cafè des d'on sembla que es va projectar la deflagració té entre un metre vint i un metre i mig de fondària i era el lloc on s'emmagatzemaven les caixes de refrescs. «Els empleats hi entraven sovint, si hi hagués hagut gas se n'haurien adonat».

El propietari d'un bar de Monsenyor Palmer, Joan, s'afegeix a la tesi de l'acte delictiu per «raons comercials o pel que sigui». Així mateix, considera que no hi ha hagut prou problemes amb el gas ciutat com per causar un sinistre semblant.

La cambrera d'una gelateria del mateix carrer afirma que l'únic problema que ha vist causat pel subsòl «és el torrent que passa per davall, que hi ha dies que fa molta d'olor». És l'única que, de forma indirecta, ha fet menció a la presència d'elements orgànics en el terra, que són els que poden desprendre gasos.

De tota manera, ningú no es mostra preocupat pel possible estat de la part soterrada del seu barri i en el cafè de l'altra banda de carrer del Cappuccino un cambrer ens ha tornat a dir: «Gas no, altres coses, altres coses».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris