nubes rotas
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
13°

L'expansió de les empreses balears arreu del món és imparable

Companyies de diferents sectors es llancen a la conquesta comercial de nous indrets

Més de 100 empreses de les Illes operen arreu del món ja sigui mitjançant exportacions de productes o bé inversions directes als mateixos territoris.

En zones com Nord-amèrica, Mèxic i el Carib, a més dels països de la Unió Europea, comença a ser habitual la presència d'hotels, fàbriques de sabates o bijuteria i productes alimentaris amb la firma de companyies mallorquines, menorquines i eivissenques.

L'evolució dels darrers anys mostren com el sector que més s'ha expandit ha estat el de turisme, amb estructures empresarials consolidades en zones com ara el Carib, Florida i bona part d'Europa i Sud-amèrica.

Altres sectors importants amb presència a l'estranger són el de la bijuteria, el calçat o la pell, en els quals diferents empreses balears ja han començat a obrir-se camí en indrets fins fa uns anys inexplorats.

Les Balears han passat de ser una terra dedicada només a la importació, tant de mà d'obra i turisme com de productes, a consolidar-se com agents d'exportació i d'inversions.

Sectors de producció que fins no fa gaire temps només miraven cap al seu estricte entorn a l'hora de vendre, han perdut la por d'obrir mercats i ara s'expandeixen per bona part de la geografia mundial. Així, la indústria alimentària ha exportat en els darrers dos anys més de 10.000 milions de pessetes, el sector del calçat més de 13.000 i la indústria tèxtil al voltant dels 3.000 milions.

Però l'empresari balear no s'atura aquí i, en un intent de traspassar totes les fronteres, ja pensa a obrir, primer, i consolidar més tard nous sectors en altres destinacions geogràfiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris