cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 29°
28°

Ripoll contradiu un informe dels tècnics de Cort on es diu que és il·legal parcel·lar

Ripoll refusava pronunciar-se sobre la il·legalitat en la qual incorre l'Administració en permetre una parcel·lació en sòl rústic i ho feia contradient un informe dels tècnics de la casa.

Els tècnis de l'àrea d'Urbanisme de Cort reconeixen la il·legalitat en la qual incorre l'Administració en donar llicències urbanístiques que desencadenen en una parcel·lació urbanística. Aquesta valoració la realitzen en l'informe que acompanya la sol·licitud de declaració d'innecessitat de llicència de segregació en terrenys de Son Prunes.

Concretament en el darrer paràgraf del citat informe, es diu que la parcel·lació «se sotmetrà a prèvia llicència municipal». Més avall, és quan el cap de l'àrea d'Ordenació Urbanística de Cort, Concepción Clar Forteza, fa referència a la Llei de sòl estatal i sentencia que «tampoc no es podria atorgar llicència per constituir una parcel·lació urbanística prohibida en sòl rústic».

Ahir, era l'agrupació municipal socialista la que evidenciava aquesta posició dels serveis tècnics que integren el departament de Control i Pla. Mentre que des de l'equip del Govern, el regidor d'Urbanisme Carles Ripoll intentava canviar el discurs per no pronunciar-se.

I retornava a l'informe en particular per dir que l'esmentada sol·licitud, de declaració d'innecessitat de la llicència de segregació dels terrenys de Son Prunes no la necessitaven perquè el terrenys es trobaven en sòl urbà.

Les paraules de Carles Ripoll, però, en lloc d'evitar un debat sobre parcel·lacions o no parcel·lacions, no feien més que contradir l'informe emès pel Servei de control del pla. Concretament, en el document dels tècnics s'apunta el fet que «la parcel·lació consta com a parcel·lació urbanística, que ha donat lloc a un nucli de població il·legal en els arxius de l'Ajuntament constituïda damunt sòl rústic». I encara que apunta que «posteriorment es va tramitar una modificació del Pla general per tal de classificar els seus terrenys com a urbans», també diu que «aquesta modificicació del Pla general, si bé està aprovada definitivament, no és executiva i no es pot aplicar fins que no es completin les prescripcions».

Els tècnics insisteixen a dir que fins que el CIM no aprovi definitivament la revisió del Pla general «en els terrenys en qüestió s'ha d'aplicar la normativa de rústic que pertoqui, que serà la que tenien abans de la modificació del pla».

Desacords  

Sembla que cada cop hi ha menys coincidències entre allò que diu l'Urbanisme a Cort i el Govern de Mallorca. Primer, Carles Ripoll va refusar asseure's amb l'oposició per mirar de desclassificar el sòl urbanitzable, quan el Govern proposa un acord. Ara, evita pronunciar-se sobre parcel·lacions. Però el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, deixa clara la posició de l'Executiu a partir d'un informe jurídic que recull arguments semblants als comentats pels tècnics de Cort.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris