nubes rotas
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
13°

Els temporers tornen a Sant Magí

Aprofiten una badada de la propietat per instal·lar-s'hi de bell nou

Els temporers han tornat a ocupar l'edifici del carrer de Sant Magí. La propietària de l'immoble va denunciar l'ocupació de dos dels números d'aquest edifici, però se'n va deixar un tercer. I, ara, els gitanos han aprofitat la situació per tornar a instal·lar-s'hi.

Així ho explicava ahir la propietària al regidor de Policia de l'Ajuntament de Palma, Joan Bauzà. No obstant això, ara la Policia no pot actuar fins tenir la resolució judicial. De moment, la propietat ja ha procedit interposant un recurs contenciós administratiu.

Cal recordar que encara no fa una setmana el regidor de Policia comunicava als mitjans que havia fet fora les cinc famílies de gitanos que vivien a Sant Magí. Bauzà comentava entusiasmat que l'any vinent a Palma no quedaria cap dels 300 temporers.

Fa uns dies, la Policia Local va desallotjar cinc famílies que encara quedaven en un edifici del carrer de Sant Magí, a Palma, i que integren devers 30 persones. Després d'embarcar les seves pertinences en furgonetes, la Policia els va anar a darrera per evitar que s'establissin en altres indrets de Palma. I així, els va fer fugir de l'edifici d'Agama, segons explicà llavors el regidor de Policia, Joan Bauzà.

A la una del migdia a Sant Magí només quedava una furgoneta que carregava gallines i el picapadrer que el propietari havia contractat per tapiar l'immoble, on a principi d'any s'instal·laren unes 100 persones de raça gitana. Però, ara resulta que aquestes persones hi tornen a esser.

L'Associació de Veïns del Jonquet va ser la que donà la veu d'alarma i denuncià l'assentament a la Policia, mentre la propietat de la finca coneguda amb el nom de Mar i Terra ho va fer davant els jutjats.

Enguany a Palma hi ha hagut quasi 300 temporers menys que l'any passat, temporada en què la Policia Local en va registrar un total de 600, dels quals 480 estaven situats a l'Estadi Balear. Ara, en queden 50 establers devora Can Torrat, a la sortida 13 de l'autopista cap a la Platja de Palma, i els prop de 30 que s'han tornat a instal·lar a Sant Magí, segons la propietària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris