nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

La restauració de l'antic casal de Can Fondo començarà dia 1 de novembre

L'edifici es connectarà amb la biblioteca de Can Torró pel jardí i la planta baixa

La reforma del casal de Can Fondo, que acollirà l'arxiu municipal i una sala d'exposicions, està previst que pugui començar el pròxim dia 1 de novembre.

El projecte està pressupostat amb 36 milions de pessetes, i serà executat mitjançant el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, que es responsabilitzarà de les despeses del material, i Fodesma que finançarà les despeses de l'escola taller que ha de fer l'obra, integrada per un mestre picapedrer i vuit alumnes.

Aquesta escola taller funcionarà durant un termini de dos anys i mig , que és el temps previst per a la reforma. Els primers sis mesos seran dedicats a la formació teòrica, i a partir d'aleshores començarà la pràctica.

L'edifici de Can Fondo és veí, paret per paret, amb l'edifici de la biblioteca de Can Torró. De fet, una vegada feta la reforma els dos edificis quedaran connectats per la planta baixa, la qual serà destinada a sala d'exposicions i al jardí.

L'habilitació de la planta superior és per acollir tota la documentació de l'arxiu històric d'Alcúdia, un dels més importants de Mallorca, però que fins ara no està ordenat ni compta amb un espai adient que permeti treballar amb els mitjans per a la seva classificació.

Coincidint amb el començament de les obres, dins la col·lecció Quaderns d'Alcúdia, serà presentada la història de Can Fondo, d'Antoni Domingo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris