lluvia ligera
  • Màx: 10°
  • Mín:
10°

Maria Nadal

Balears » Part Forana

Inca lluita per recuperar l’ajuda del mercat cobert

|

L'Ajuntament d'Inca treballa per recuperar la subvenció de 704.000 euros que l'anterior Govern balear denegà l'any 2009 per la manca de compliment en els terminis d'execució de la polèmica obra del mercat cobert. Segons interpreta el batle de la ciutat, Rafel Torres, "l'exconsellera de Comerç i Indústria Francisca Vives denegà la concessió d'alguns terminis de la subvenció al·legant que l'obra no s'havia acabat en el temps previst, malgrat que realment l'ajuda es retirà per una decisió política". D'aquesta manera, i amb l'entrada del nou Govern balear, Torres explicà que "s'han mantingut contactes amb el president, José Ramón Bauzá; el conseller de Vicepresidència Econòmica, Josep Ignasi Aguiló, i el conseller d'Administracions Públiques, José Simón Gornés, que ens han assegurat que recuperar l'ajut és viable durant aquesta legislatura".

Balears » Part Forana

L’oposició de Muro creu que els comptes són “poc creïbles i irreals”

|

L'Ajuntament de Muro aprovà ahir els pressuposts municipals per a l'any 2012, que pugen fins als 10.821.310 euros, amb els vots a favor només de l'equip de govern (CDM, PP i Lliga). Els partits de l'oposició hi votaren en contra després de denunciar uns comptes "irreals i poc creïbles". Rafel Gelabert, portaveu de CxI, assegurà que "ens espera una legislatura d'improvisació" i apuntà que "hi ha 31 partides que només estan dotades amb 6 euros".

Balears » Part Forana

Madò Pereta, en el Dijous Bo

|

Madò Pereta apadrinarà el Dijous Bo d'engany. Amb aquesta novetat, l'Ajuntament d'Inca presentà ahir la fira de les fires, enmig d'una performance protagonitzada pels actors que surten en el vídeo promocional.

Balears » Part Forana

Troben una trentena d’ovelles mortes en el torrent de Sant Miquel

|

Els cossos de seguretat de sa Pobla i el servei d'emergències de l'112 retiraren ahir unes 30 ovelles que aparegueren mortes dimarts dins el torrent de Sant Miquel al seu pas pel municipi de sa Pobla, a l'altura del camí de Can Peu Blanc. Segons informà Biel Serra,el batle de la localitat poblera, "dimarts migdia s'alertà que els animals havien estat vists per uns esportistes que davallaven el torrent en caiac". Serra digué que "de seguida s'avisà el servei d'emergències del Govern balear i la Policia Local, que es personaren a l'indret". Tot i això, els agents, que trobaren algunes ovelles vives, "no pogueren fer res per salvar-les, perquè s'espantaren, també caigueren al torrent i es negaren", segons paraules de Serra. No va ser fins ahir que els agents i el propietari dels animals, un agricultor de Campanet, pogueren retirar-los sense perill per als cossos de seguretat, ja que la força de l'aigua que davallava pel torrent havia minvat de manera considerable respecte de dimarts.

Balears » Part Forana

La pluja deixa Inca sense Fira medieval

|

La pluja deslluí ahir per complet l'esperada Fira medieval d'Inca, la tercera que precedeix al Dijous Bo, que tindrà lloc el proper 17 de novembre. Les primeres gotes del matí ja feren preveure que el gran i bon ambient que es viu cada any a la Fires medieval de la ciutat no es repetiria enguany i així va ser. Foren pocs els que no tingueren por de l'aigua i decidiren sortir a visitar algunes de les parades que es muntaren, tot i el mal temps. El regidor de Fires i Festes d'Inca, José Pastor, reconegué ahir que "han fallat alguns mercaders, però la gran majoria ha decidit obrir la parada".

Balears » Part Forana

L’Ajuntament té l’objectiu de millorar Can Picafort

|

L'Ajuntament de Santa Margalida té previst realitzar una prova pilot per substituir els dos quilòmetres de fusta que es col·locaren al passeig marítim de Can Picafort, entre la plaça de Cervantes i la platja de Son Bauló, per un material "més resistent i que tingui un cost de manteniment molt inferior a l'actual", segons paraules del regidor Joan Monjo.

Balears » Part Forana

La crispació arriba a sa Pobla després de quatre mesos de govern del PP

|

Allò que havia de ser un ple tranquil a sa Pobla, dijous a les set del capvespre, derivà en una reunió tensa a les sis i mitja d'ahir dematí. El batle, Biel Serra, en fixà una d'urgent i extraordinària per a les 6.30 hores després que el PSOE i IxSP (a l'oposició) anunciassin que impugnaran la sessió de dijous, en el qual s'havien d'aprovar les taxes i imposts que entraran en vigor el 2012.
Davant l'avís d'aquests partits i la recomanació del secretari, Serra decidí suspendre el ple, que tornà a convocar posteriorment per a ahir.

Balears » Part Forana

Simonet diu que està tranquil i que no ha prevaricat

|

El batle d'Alaró, Joan Simonet (PP), assegurà ahir que "encara no he rebut cap citació judicial per anar a declarar" i afegí que "estic molt tranquil sobre els fets que s'investiguen, perquè la Fiscalia ja ho arxivà el 2007". Així contestà el batle a la notícia apareguda en els mitjans de comunicació sobre la seva imputació en un presumpte cas de prevaricació.

Balears » Part Forana

“Hi ha menys olives, però són de gran qualitat”

|

"Com a conseqüència de la manca de pluja hi ha menys quantitat d'olives, però són de bona qualitat". Així ho anuncià ahir la consellera delegada d'Oli Caimari, Catalina Mateu, qui afegí que "la collita d'enguany segurament minvarà entre un 25 i un 30 per cent respecte de la de l'any passat".