cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Ander Zurimendi

Balears » Ciutat

La remodelació del Govern força canvis a quatre regidories de Cort

|

El tsunami polític que visqué la setmana passada el Consolat de Mar tingué ahir una rèplica a l’Ajuntament de Palma. I malgrat que hagi estat de menor intensitat, el batle Mateu Isern també ha aprofitat per remodelar el seu equip de govern. El ball de cadires començà per la substitució de Sandra Fernández (ara consellera de Benestar Social) per Ana Ferriol. Ferriol ja és regidora i fins ara s’ha encarregat d’Educació. En la mateixa jugada, el fins ara regidor d’Infraestructures, Sebastià Sansó, passarà a encapçalar l’àrea d’Educació.

Balears » Ciutat

Preveuen desallotjar l’hort urbà okupat i donar-li ús comercial

|

L’amenaça de desallotjament sobrevola l’hort urbà que els indignats crearen ara fa 15 mesos en un solar ocupat a Palma. Es tracta d’un espai verd batejat com a Jardí d’Epicur, on els activistes han sembrat diferents verdures i plantes aromàtiques en una dotzena de pasteres. Tanmateix, el projecte té els dies comptats d’ençà que els amos d’un bar de devora negociassin la cessió del solar amb el seu propietari. Segons ha transcendit, ara es plantegen crear un club de petanca privat als terrenys. Així mateix, podrien ser aprofitats per instal·lar-hi una terrassa que donàs servei al bar.

Balears » Polí­tica

Medi Ambient torna a llevar el personal fix de dues torres antiincendis

|

Les temudes retallades també afectaran, aquest estiu, la prevenció d'incendis a Mallorca. No debades, la Conselleria de Medi Ambient ha decidit suprimir la vigilància permanent de dues torres antifocs a causa de la falta de pressupost. Es tracta de la torra de Tudossa (a Artà) i la ubicada a Son Vida (Palma). En principi, estava previst que els tècnics d'Ibanat posassin en marxa el servei d'aquestes dues torres el proper 1 de maig, quan s'activa oficialment la campanya d'estiu de prevenció d'incendis. Però cap de les dues no entrarà en funcionament, tal com succeïa l'any passat.

Balears » Polí­tica

Detenen un activista del 15-M a Palma pel setge al Congrés

|

La Policia Nacional detingué ahir al matí Lionel Bechara, destacat activista del moviment dels indignats a Palma. Hores més tard fou posat en llibertat provisional, acusat dels delictes d’atemptat a l’autoritat i desordre públic. Els disturbis pels quals està acusat es remunten al  25 de setembre de 2012, en el decurs de la protesta Encercla el Congrés, que convocà el 15-M. Milers de persones assetjaren llavors el Parlament, moments en els quals la Policia Nacional carregà contra els manifestants.

Balears » Polí­tica

Contraoferta de l’ANC: juntar-se en un ‘consell federal’

|

El secretariat nacional de l'ANC anuncià ahir que s'ha deixat la porta oberta a la creació d'un consell federal, òrgan que coordinaria l'ANC amb la branca mallorquina. Però no seria de manera orgànica, sinó com a dues entitats diferenciades que es federen. El consell, que l'integraran un mínim de 3 membres per entitat, també preveu la inclusió d'una delegació valenciana (si es neix al País Valencià). I és que l'exclusió de la branca mallorquina de l'ANC anunciada diumenge per dBalears caigué com una bomba en el nacionalisme i independentisme de Mallorca.

L'ANC rebutja l'entrada de la branca de Mallorca

Balears » Polí­tica

El Govern subvenciona la revista Toc-Toc, de l’òrbita del Círculo Balear

|

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), dependent del Govern balear, ha aprovat la concessió d'una subvenció econòmica a la revista Toc-Toc. Es tracta d'una publicació de l'òrbita del Círculo Balear i que, malgrat no estar escrita en llengo baléà, defensa postulats contraris a la catalana. Concretament, la revista Toc-Toc rebrà una ajuda de 709 euros en el marc de la "convocatòria d'ajuts per donar suport a tot tipus de projectes culturals en l'àmbit de la literatura, el còmic i el pensament".

Ara » Estat

L’ANC rebutja l’entrada de la branca de Mallorca

|

Les bases de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) acaben de rebutjar la integració de la branca mallorquina en la seva entitat. Malgrat aquest contratemps, els devers 120 activistes de l'ANC-Mallorca continuaran amb la tasca talment com ho han fet fins ara, tot i que no existeixi una vinculació orgànica amb l'entitat del Principat. Aquest rebuig és el resultat de les desenes d'assemblees locals que tingueren lloc el 6 d'abril i que, un pic sumats els resultats de les votacions, s'ha conclòs amb una negativa a deixar-hi entrar l'ANC-Mallorca.

Balears » Ciutat

L’oposició veu exagerat donar 45 medalles al mèrit policial

|
El batle Isern saluda els membres de la nova unitat USEI. Foto: A.S.

L'Ajuntament atorgarà enguany 45 medalles al mèrit policíac entre els agents de la Policia Local de Palma. Les dues formacions de l'oposició (PSIB i MËS) criticaren aquesta xifra per "totalment exagerada" i demanaren que la Comissió de Felicitacions de la Policia Local "davalli dràsticament el nombre de distincions". No debades, a les 45 medalles de 2013 cal afegir-n'hi 45 més d'atorgades l'any 2012. O sigui que d'ençà que governa el PP a Cort, quasi un centenar d'agents locals han estat guardonats. Tenint en compte que la plantilla de la Policia local la componen poc menys de 900 treballadors, es pot extrapolar que el PP ha premiat quasi un de cada vuit agents en només dos anys.