nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

L'Institut Balear de la Dona serà una realitat en un termini de tres mesos

El Parlament l'aprova per unanimitat i el dota de 68 milions per al 2000

Cap a la igualtat per unanimitat. Així es va aprovar ahir l'Institut Balear de la Dona per tots els grups parlamentaris amb representació a la Cambra legislativa autonòmica. La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, va ser l'encarregada de defensar el projecte de llei davant del Parlament, on va assegurar que en tres mesos el nou organisme serà una realitat. L'Institut iniciarà el seu camí amb un pressupost de 68 milions de pessetes per al que resta del 2000.

«Avui és un dia històric perquè a la fi s'acomplirà un objectiu com és la creació d'aquest institut, que no només dóna resposta a una reivindicació social de les organitzacions progressistes i feministes, sinó que respon a una necessitat de la societat per avançar en la plena igualtat», va manifestar Caro en la seva intervenció parlamentària.

D'aquí a tres mesos, que és el temps que ha de transcórrer des de la publicació de la Llei de creació, començarà l'aplicació de mesures concretes per fomentar el protagonisme de les dones en la societat i per aconseguir la igultat de les dones en aspectes laborals, educatius o sanitaris, tot «incidint de manera especial en aquelles situacions en què les dones pateixen maltractaments físics i psíquics», va apuntar la consellera de Benestar Social.

Malgrat aquest període de tres mesos d'espera, la Conselleria obrirà en el termini de tres setmanes el local que aquest nou organisme tindrà al carrer Aragó de Palma. L'Institut serà dirigit per l'advocada Francesca Mas, el nomenament de la qual serà aprovat divendres vinent pel Consell de Govern. A més de la directora, cinc persones més formaran part del personal que donarà cos a aquest organisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris