algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El diari de Joseph Goebbels (1943)

103600

El diari de Goebbels és, potser, un document excepcional, puix constitueix la més sorprenent revelació de les intimitats dels dirigents nazis. Fou trobat en el desgavell que seguí la derrota alemanya, enmig d'una muntanya de papers, amb pàgines cremades i altres que conserven l'olor del fum. Tal dia com avui ens explica que ha augmentat la tensió dintre del Reich ja que Hitler ha substituït el vell ministre d'Interior, Wilhelm Frick, per Heinrich Himmler, el cap de la Policia, de la Gestapo i al mateix temps, el Reichführer de l'SS uniformada de negre. En aquells dies, Goebbels està molt enfadat per la «traïció» italiana del general Badoglio i diu, per exemple, quan encara no s'havia girat la truita i ja el nazi no es fiava d'ell: «Les mesures de Badoglio són típicament burgeses. Poden tenir un caràcter transitori i momentani, també es poden adoptar de manera permanent. Imagín que Badoglio establirà un règim similar al de Franco i potser al de Primo de Rivera. Però està per veure que pugui salvar el poble italià».

Quan es refereix, en altres pàgines, als voluntaris de la «División Azul» diu: «Els espanyols són extraordinàriament valents, però tenen detalls militars que nosaltres no podem comprendre. No s'adonen, per exemple, que els cavalls han d'esser ben tractats i alimentats. Així i tot es llancen contra l'enemic com Blücher. Han posat en pràctica un nou sistema de defensa en el qual fan col·laborar la població soviètica, i els pagesos russos ho fan sense la més petita protesta...».

«La jueria mundial patirà una gran derrota al mateix temps que els bolxevics. El Führer ha expressat una vegada més la seva més decidida determinació de netejar Europa de jueus. No hi ha d'haver en aquest punt l'entrebanc de cap sentimentalisme. Els jueus s'han fet dignes de la gran dissort que els amenaça. La seva destrucció es troba íntimament lligada a la destrucció dels nostres enemics. Hem d'apressar el procés de la seva eliminació amb la més freda rudesa. Amb això farem un servei inestimable a la Humanitat turmentada pels hebreus durant milers d'anys. L'actitud radicalment antisemita ha de prevaler en el nostre poble per damunt de totes les objeccions. El Führer expressà aquesta opinió amb tot el seu vigor i la repetí després al davant d'un grup de funcionaris per tal que la puguin mastegar i digerir». Sense comentaris.

«El Führer comprèn perfectament la gran avinentesa que ens ofereix aquesta guerra. Sostenim una batalla de
6b8 gegantines dimensions; i el destí del món civilitzat depèn de nosaltres... És significatiu, dit sigui de passada, que els nostres soldats del front són sempre autèntics missioners del prestigi alemany. En canvi els soldats de tercera i quarta línia, és a dir, la burocràcia militar, desagraden profundament a un poble que concedeix gran importància al comportament personal...».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris