cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
34°

L'amor secret del «Cuñadísimo» (1942)

27-12-2016

Ramón Serrano Súñer és en aquestes dates motiu d'escàndol. En el Palau del Pardo, el general Franco, que és el seu cunyat, vol prendre mesures contra ell sense afegir més soroll al que ja ha aixecat amb la seva actuació pública i la seva conducta privada.

Serrano Súñer, amic incondicional de l'Eix i gran admirador de Hitler i Mussolini, caurà definitivament en desgràcia a causa d'un seguit d'influències per a ell negatives. Els generals més prestigiosos mostren una forta oposició a la seva arriscada política de suport al naxifeixisme de Berlín i Roma, finalment materialitzada en la «División Azul» que combat en el front rus, contra els soviètics, en el decurs de la Segona Guerra Mundial. La CIA o serveis d'intel·ligència nord-americans el volen decantar també del poder per tal que Franco torni a la neutralitat. I quan és destituït els observadors internacionals n'esbrinen els següents motius: En primer lloc el lamentable discurs de Juliol del 1941 que comprometia greument la posició espanyola amb els països neutrals i hispanoamericans. El cas de Salvador Merino, condemnat per un tribunal per massó i al qual veredicte s'oposà Serrano. La dimissió d'Espinosa de los Monteros, ambaixador a Berlín. La lluita dins el partit, especialment amb Arrese, per tenir el control de la premsa i la propaganda. L'antipatia que li tenia Von Ribbentrop a causa d'enceses discussions entorn a la lleialtat del règim. La creixent impopularitat del ministre en els àmbits oficials...

I la gota que omple el tassó, els seus amors clandestins i en especial, amb Sonsoles Icaza, esposa del tinent coronel de cavalleria Diez de Rivera, marquès de Llansol. L'escàndol fou cosa pública quan Serrano visità Rascafría en companyia de la seva amant i el diari Madrid, tot fent-ne la crònica digué que el ministre d'Afers Exteriors havia visitat Rascafría amb la «seva il·lustríssima senyora». Ho prengueren molt malament l'esposa de Serrano, com és natural, i la seva germana, Carmen Polo de Franco, i s'embrutà la cosa fins a punts tragicòmics. El tinent coronel Diez de Rivera, per la seva banda, fou obligat pels seus companys d'armes a renunciar d'un benefici anual de 60.000 pessetes, molts doblers aleshores, per un càrrec a Campsa que li havia proporcionat l'home que li posava les banyes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris