cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
21°

El cas sagnant d'Emili Gallardo

Emili Gallardo, un jove de sa Pobla al qual s'acusa de ‘desviar' uns 60.000 euros del Consell de Mallorca, ha estat ingressat a la presó sense fiança. Se l'acusa de cobrar subvencions i no fer la feina. Tanmateix, el fet que fos candidat independent a les llistes del PSM pel seu poble el 2011 ha d'haver pesat en la denúncia, feta a instàncies del PP en el Consell i filtrada als mitjans de comunicació que li són afins per crear un ambient de sospita i d'influència en les decisions judicials. Però mentre que Gallardo és a la presó, personatges públics acusats de delictes molt més greus, com Urdangarin, Bárcenas o José Blanco, no han passat pels calabossos ni, evidentment, per la presó. En el cas de la infanta Cristina, beneficiària dels negocis estranys del seu marit, no se l'ha citada ni a declarar.

L'opinió púbica està molt pendent dels casos de corrupció. Tothom entén que la feina de jutges i fiscals és necessària per recuperar la confiança en el sistema i en els polítics. Però el cas concret d'Emili Gallardo revela una manca d'equitat aclaparadora i encén les alarmes sobre si alguns encausats tenen cera del corpus.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Para superar la oposición a juez o fiscal siempres se han necesitado unos conocimientos muy superiores a los de cualquier estudiante de la LOGSE. Con el plan de 1953 se podía acceder desde el Bachillerato Superior,(Ciencias o Letras),superando las Pruebas de Madurez del Curso Preuniversitario y una vez obtenida la Licenciatura en Derecho. Para superar el Bachillerato Elemental en el plan de 1953, sí se necesitaba aprobar Latín y Griego,pero no para optar a la judicatura o fiscalía (OPOSICIÓN PARA INGRESO EN LA CARRERA JUDICIAL Y FISCAL).Un juez o fiscal tenía que superar unos temarios terroríficos para luego solicitar plaza según el número obtenido en su promoción y no existían ni el cuarto turno ni otras zarandajas super-democráticas. Los jueces y los fiscales del asunto del senderista, podrán ser sectarios o corruptos,anarquistas, franquistas,,comunistas o del PP,pero no son el resultado de ningún fracaso escolar.La dureza de la oposición a Judicatura era comparable a Notarías o Registros.

Valoració:2menosmas
Per Solleric, fa mes de 7 anys

Si que el conec però que jo sapiga l'amo de ses tanques de can Serra no està condemnat i en canvi n'Alemany si que ho està per fer discurset a un dels vostres corruptes i cobrar-los de doblers públics. Com dius Mallorca és petita i Sóller més i tots sabem com són els que ara ens governen.

Valoració:0menosmas
Per Peter Fields, fa mes de 7 anys

@ Solleric, si realment ets de la vall, sabrás que no es n'Alemany precisament...Pere "Tanques" te sona de res?.

Valoració:0menosmas
Per Emiliu, fa mes de 7 anys

Ei, companys catalans... Jo el que deia era que ens apropéssim a Girona, no a chirona. GI-RO-NA!

Valoració:0menosmas
Per Solleric, fa mes de 7 anys

Peter Fields quan xerres de "plomes il·lustres" et refereixes a n'Alemany, no?

Valoració:1menosmas
Per Estat mafiòs d'Espanya. Monarquia bananera., fa mes de 7 anys

Jaume Matas, Francisco Camps, Urdangarin, Juan Carlos de Borbón, Rodrigo Rato, Mariano Rajoy, Bárcenas, De Cospedal, Carlos Dívar... i molts més diputats i alts càrrecs del PPSOE que han robat i malversat milions de doblers i tots protegits i al servei de sa màfia madrilenya ni estan ni sels espera a la presó.

Valoració:8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

Tant la jutge com el fiscal són fracassos escolars
que se han colat, abans de la reforma educativa
aquests dos no haguessin aconseguit estudis
secundaris, tendrien almanco estudis primaris.
Abans no era possible que els fracassos escolars
poguessin obtenir el batxillerat de ciències, anar a la facultat i
obtenir un títol universitari de ciències.
Hi havia fracassos escolars de batxillerat elemental
(4rt curs) que passant a batxillerat de lletres podrien obtenir
un títol de lletres a la universitat.

Valoració:-1menosmas
Per Peter Fields, fa mes de 7 anys

dBalears... s'ase va dir a n'es porc orellut?...saps si s'investigàs lo que han rebut de ses institucions els "mitjans de comunicació"...s'hotel de sa carretera de Sóller seria ple de "plomes il·lustres"...no sabeu que és vergonya!, ara correu a llevar aquest comentari, però hom qui ho ha de sabre ho sap...Mallorca es petita i Sóller més!.

Valoració:-21menosmas
Per REGINA, fa mes de 7 anys

Totalmente de acuerdo con lo que ustedes dicen, esta de sobra demostrado que no todos somos iguales ante la ley, palabras de nuestro rey. Todos andan sueltos, y como escarmiento cojen a este chico, para que veamos lo rapidos que son cuando no es necesario . Que salga Emilio de la prisión ya. gracias

Valoració:9menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 7 anys

Com es que a n'en Matas no l'han detengut? Ho ho entenc.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris