algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Carta oberta a Joan Rotger

Benvolgut Joan,

No sé a qui comprometrà més aquesta carta oberta, a tu o a mi. Per part meva m'és igual. Tanmateix, som un sentimental i encara crec en la bonhomia de les persones. Em vaig decidir escriure't quan vaig veure el teu rostre a la premsa digital el dia que anares a la Nit de l'Art. Vaig copsar-hi certa tensió en el teu gest, ben lluny d'aquella carona beatífica quan et poses el vestit a l'ample per actuar amb el “parado” de Selva. Ja sé que podrien dir que qui no vol pols, que no vagi a l'era. Però què hi farem! Som enmig i ens toca ballar...

Estic segur que com a ciutadà, com a pare, com a batle te n'hauràs adonat que això del TIL és un nyarro com unes cases i que el teu president i meu -mal que em pesi- et deixa amb el cul a l'aire cada dos per tres. I tu, has de donar la cara i has d'anar a la nit de l'Art, a l'obertura del curs a la Universitat – com ho degué passar na Pola?- , a les festes de Bunyola...

Saps més que mai que el TIL és un nyap i que gairebé tot l'argumentari amb què s'ha volgut presentar és una solemne barbaritat, que no s'aguanta dret de cap manera. Hi ha altres formes d'aprendre anglès. A ca teva, tu mateix n'ets testimoni. Els teus fills mateixos cursen o han cursat una assignatura en anglès, són les seccions europees del Berenguer d'Anoia – a altres llocs també en fan, i potser millor-. Ja saps que per anar al programa esmentat s'ha de tenir una base d'anglès bona, s'han de tenir bones notes d'anglès a primer d'ESO. I així hi tot, alguns abandonen.

També saps que l'ensenyament en català no és sinònim de fracàs escolar. Els teus fills mateixos han anat a l'escola pública -primer a Selva i després a Inca-. Tots sabem que els pares volem el millor per als nostres fills i, si podem, feim el que sigui. Si aprendre en català fos sinònim de fracàs escolar hauries triat altres centres. Però tant tu com la teva dona sabeu que això és mentida, que el fracàs escolar depèn d'altres variables.

També saps que al Berenguer – com a qualsevol altre centre- no ensenyam el català de Barcelona. M'hi jugaria un pèsol que mai als teus fills els han ensenyat que és millor barret que capell, got que tassó, sigut per estat...ensenyam el català de Mallorca, el que hem après dels nostres padrins, ni més ni pus. Que els alumnes arriben a aprendre estàndard? Clar. hi ha alguna llengua sense estàndard? Però això també ho fan els andalusos, els peruans, els... amb el castellà. Amb quina llengua t'he parlat jo quan si ens hem saludat pel carrer? Amb quina llengua parlava a qui tu saps a classe? Encara ara faig servir la mateixa modalitat i no som una excepció.

Tampoc no es pot dir que això sigui una vaga de quatre exaltats catalanistes com vol donar entendre el teu president. Saps bé, com a batle i com a ciutadà, que a Selva, -a les escoles, com deis-, hi va haver un seguiment massiu de la vaga, sobretot el primer dia. Molta gent que feia estona que no feia vaga, n'ha feta ara. I és que veuen a les clares que això del TIL és un atropell molt gros. Que no té agafada per enlloc. A més, sabràs per les famílies que participen a la protesta que aquesta és molt transversal. Votants del PP també la fan. I del PSOE. Més et diré: gent que no s'havia mogut mai ara ho ha fet, ara s'ha mobilitzat. Presidents d'AMIPAS – cal que doni noms i llinatges?- militants vostres, han avalat la protesta i han participat fent campanya per no dur els fills a classe. El mateix Toni Nadal, vols un exemple més exemplificador? Dilluns vaig ser al concert de la Simfònica, un ensenyants duia aquesta pin: orgulloso de ser docente. Creus que això concorda amb el discurs satanitzador-catalanista del President?

Tampoc -i ho saps bé- no som violents els que feim vaga, ni estam incitats per ningú. Allò que ens ha mogut a fer vaga ha estat la dignitat i el futur dels nostres alumnes allò que ens hi ha mogut i incitat.

Benvolgut, Joan, jo te recomanaria que dimiteixis, la teva salut, els teus músculs, tensos, la teva família, t'ho agrairien molt. Dimiteix pel TIL. I si no pots, com a mínim alça la teva veu. Segur que faràs un gran servei a Mallorca. Molt més que essent vicepresident del CIM. Molt agraït, Joan. Disculpa les molèsties. Si vols que en parlem amb més calma, ja saps on trobar-me.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jesus, fa mes de 7 anys

Buenas tardes ante todo disculparme el no escribir en catalán mallorquín como veo que escriben ustedes , solo hacerles llegar el mal estar de mis hijos que por culpa de una pandilla de profesores y políticos que no llegan a un acuerdo lo pagan los mas indefensos. Donde queda la vocación quien no quiera ser docente se dedique a la política y deje un puesto libre para esos docentes que están dispuestos a enseñar . Cuantos habitantes hay en Mallorca cuantos porque considero que solo se manifestaron una pequeña parte de los isleños . Porque no se opusieron cuando el psoe por acumular votos jugó con la implantación del catalanismo en Mallorca y como mallorquín solo me pregunto donde queda el dialecto que mis padres intentaron enseñarme . A quien le pueda interesar los alumnos tienen derecho a una educación piensen un poco sea en catalán ,ingles ,español o alemán que para una zona que vive del turismo le hará mas falta que el catalan

Valoració:-35menosmas
Per maria, fa mes de 7 anys

Rafel si de veritat coneixes en Joan hi ha moltes alternatives per manifestar-li el que penses i crec que no has utilitzat el mitja mes idoni.

La dona i els fills sobren a l'escrit, no oblidem que estas donant informació de menors que no interessa a ningú. Sempre m'han ensenyat que la gent gran i els infants son els mes vulnerables i per tant s'han de protegir. Crec que escriure el nom de la dona i a on estan escolaritzats els seus fills sobrava

Comptar fins a deu abans de dir o fer les coses, es un bon consell.

Valoració:3menosmas
Per Almogàver, fa mes de 7 anys

@Bernat, què?, el vares tenir com a mestre a En Rafel Crespí per xerrar d'aquesta manera en contra de la seva persona? Què et va suspendre per lo xerec que ets? Perquè només mirant de la manera com escrius no em vendria gens de nou.
Excel.lent reflexió Rafel, endavant.

Valoració:11menosmas
Per gustau, fa mes de 7 anys

en joan rotger hauria de encapçalar una corrent contra en bauza,carles delgado,antoni camps i resta de politics del pp que senten odi contra aquest poble,aquesta cultura i per la llengua.
tambe el secretari general del pp miquel vidal ha girat com una veleta cap en bauza i no gte respecte ni per els seus ciutadans de santany i mallorca.
bauza dimissio i eleccions anticipades ja

Valoració:23menosmas
Per Sol i Terra., fa mes de 7 anys

Estic segura que hi ha molts de batles del PP de Balears que estan entre l'espasa i la paret. Llavors diuen que són els alumnes que estan segrestats. Jo pens que el partit i el seu president és qui els té l'enteniment segrestat. Sigueu valents, plantau-li cara. Ara és l'hora. Passa d'hora. Havíeu d'haver fet com en Toni Pastor. Deixau-lo totsol d'una vegada a aquest poll entrat en costura.

Valoració:40menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Rafel, no tenc el gust de coneixer-te (ni falta que me fa), només dir-te que has pixat fora de's test mesclant a sa dona i fills (tots dos menors) de'n Joan en aquest tema.
I, si volies parlar amb ell com dius, haver començat per aquí i no publicar a un medi aquesta carta tan plena d'odi i rencor.

Valoració:-40menosmas
Per amorosa, fa mes de 7 anys

Rafel, ara li toca a en Biel Serra , batle de Sa Pobla.

Valoració:9menosmas
Per msocies, fa mes de 7 anys

Injust, escolta, al poble tothom es coneix... i des de fa molts d'anys. En Joan no me fa cap pena. Ell ja sabia allò de qui amb al·lots es colga, compixat s'aixeca.

Valoració:25menosmas
Per Fermat, fa mes de 7 anys

Bernat, potser es ressentit ets tu. Estàs carregat d'autoodi. Madura tu i no tendràs sa necessitat de publicar aquests dois, que, lluny d'aportar raons crítiques per contraargumentar s'autor, ataques directament sa persona. Trist, Bernat. Fe't-ho mirar.
Potser gent com tu ni mereixeria opinar sobre lo que és educació. Mal educat.

Valoració:1menosmas
Per toni, fa mes de 7 anys

Tots sabem que la familia Nadal són uns catalanistes independentistes "malos, malos, malísimos"

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris