lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Noves obres d'art a Can Prunera

Pep Munar, Cati Juan, Manolo Coronado, Pep Bauçà i Joan Oliver donen diverses peces al museu solleric

111226

Joan Oliver Maneu, Pep Bauçà, Pep Munar, ôscar Mayol, Bartomeu Llinàs, Pere A. Serra, Vicens Sastre, Cati Juan, Manolo Coronado i Rogelio Araujo amb els dos originals de Joan Miró.

Ferran Aguiló(Jaume Morey)

Formar part de Can Prunera és un plat de molt bon gust per als professionals del món de l'art. Mostra d'això són les noves donacions que galeristes i artistes materialitzaren ahir al centre museístic del carrer de la Lluna. Així, al centenar d'obres de la mostra permanent del museu, s'hi afegiren pintures, ceràmiques i escultures. El president de la Fundació d'Art Serra, Pere A. Serra, amb els membres del Patronat del museu, Òscar Mayol i Vicenç Sastre; el director del centre, Rogelio Araujo; i el conseller de Cultura, Bartomeu Llinàs, donaren la benvinguda al centre museístic a els artistes i professionals del món de l'art que s'han volgut sumar a la col·lecció permanent de Can Prunera. "És una satisfacció personal rebre aquests obsequis cap al museu", va apuntar Serra en presència d'artistes com Cati Juan, qui va donar una de les seves obres i a qui Serra definí com "una artista molt vinculada amb Sóller i que sempre ha mostrat el seu amor per Mallorca".

Per la seva banda, Pep Munar passà a engreixar la col·lecció permanent amb dues de les seves obres. El crític Pep Bauçà també hi presentà la particular donació: una obra de Mariano Villalta i una de Joan Pizà. Manolo Coronado hi donà una pintura i una ceràmica. La col·laboració del galerista Joan Oliver Maneu fou una vaixella de 68 peces de Llemotges de principi del sXX. Per la seva banda, la Fundació d'Art Serra hi féu entrega de l'original El Dançaire, de Joan Miró. Així, el museu ja disposa d'aquesta obra en blanc i negre -que gràcies a la mateixa Fundació ja penja de les parets del centre- i la nova a color. Pel que fa a les escultures, les peces de Juan Martínez Lax, José Seguiri, Arturo Berned, Amadeo Gabino, Enrique Broglia i José Luís Sánchez ja estan col·locades al seu espai del jardí del centre.

Primera visita del conseller

Després de presentar les donacions al museu, Llinàs va aprofitar l'oportunitat per visitar Can Prunera, "un museu que no havia vist fins ara i del qual em sorprèn l'acurada restauració i la qualitat de les obres d'art de la col·lecció permanent".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris