cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

Mor Miquel Font, fundador de l'editorial que du el seu nom

Una de les coleccions més significatives que va impulsar és "Imatges d'ahir", àlbums fotogràfics dels pobles de Mallorca

56038

Miquel Font fundà l'editorial el 1984.

L'impressor, editor i bibliòfil Miquel Font Cirer (Palma, 1941-2011), fundador de l'editorial que du el seu mateix nom i gran promotor d'obres relacionades amb la història, la sociologia i l'etnologia de les Balears, ha mort avui a la seva ciutat natal als 70 anys d'edat, segons confirma un comunicat de l'editorial. Font ha estat al llarg de la seva vida motor fonamental a les illes de grans projectes editorials com Imatge/70 (1970), de la que va ser propietària fins a la seva desaparició, en 1999 o la seva editorial Miquel Font, Editor fundada el 1984 i de la que va ser propietària i director fins a 1999. Fins llavors, havia editat més de 150 títols, distribuïts a 14 col·leccions, entre les quals destaquen "Miramar" (dedicada a l'Arxiduc Luis Salvador), "Obres de Ramon Llull" (en edició facsímil) o "La Rodella" (única col·lecció de temàtica judaica en l'estat espanyol),

Així mateix, una altra de les seves coleccions més significatives van ser "Imatges d'ahir", dedicada a l'edició d'àlbums fotogràfics dels diversos pobles de Mallorca, amb més de 12 volums editats. Amant dels llibres, va ser present a la Fira del Llibre de Frankfurt des de la creació del segell, va editar principalment obres referides a la història, sociologia i etnologia de les Illes Balears, especialment de Mallorca. Com bibliòfil, ha reunit una important biblioteca privada de temàtica balear, amb prop de 15.000 títols, i més de trenta films relatius a les Balears anteriors a la Guerra Civil, explica l'editorial.

Els seus fons, afegeix la nota, compten amb nombrosos arxius i col·leccions de fotografia antiga i moderna de les Balears, especialment referides a la Guerra Civil a Mallorca, a l'Arxiduc Lluís Salvador, documents gràfics referits a l'etnologia i costums de les viles de Mallorca i el patrimoni artístic i antropològic de les Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bibliiófil, fa mes de 9 anys

En Miiquel era un fidel amant dels llibres. Un entusiasta que contagiava als qui l'envoltaven les seves insaciables curolles culturals. Un narrador extraordinari, a qui no podies deixar d'escoltar. Un gran amic dels seus amics, que a vegades explotava quan es sentia ferit en els seus sentiments desbordants. Un home irrepetible i un gran mestre dels qui tenguerem la sort de compartir amb ell llargues hores de tertúlia. No l'oblidarem.

Valoració:3menosmas
Per Un altre autor, fa mes de 9 anys

Al Cel sia. Fou una gran persona.

Valoració:17menosmas
Per Autor, fa mes de 9 anys

Era un dels nostres. Estimava la nostra cultura i la nostra llengua. Descansi en pau.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris