algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
13°

Miquel Brunet i Mercè Pons uneixen esforços en la creació musical

Els dos compositors mallorquins presenten Connexions cromàtiques, un treball sobre les Illes Balears centrat en els colors i originat arran de la música de Chopin i Schumann

Els músics Miquel Brunet i Mercè Pons s'alien en aquest nou treball.

10-06-2011

Miquel Brunet i Mercè Pons presentaran el proper 15 de juny el seu treball conjunt Connexions cromàtiques, en el qual han col·laborat els músics d'Univers M Ensemble. Ambdós compositors han traduït en notes musicals el paisatge de les Illes Balears, "un lloc privilegiat". La presentació serà a partir de les 21 hores al palau March de Palma. "El projecte nasqué arran d'un encàrrec que va rebre Mercè fa dos anys del Govern balear", explica Miquel Brunet. "Es tractava de fer una música que parlàs de les Illes, separades i a la vegada connectades".

Els dos compositors es posaren a fer feina amb un material inicial molt particular: les cinc primeres notes d'un preludi que Chopin va compondre a Mallorca. Curiosament, es tracta de les primeres notes d'una partitura composta per Schumann per a piano en honor del compositor polonès. A tot això, s'hi ha d'afegir que el 2010 se celebrà el segon centenari del neixement d'ambdós compositors. "Això també passà amb els colors", diu Mercè Pons. A Connexions cromàtiques cada illa té el seu color i la seva veu simbolitzada en una nota. Do, la nota número cinc, simbolitzaria la connexió entre totes les illes.

"Treballar amb Miquel ha estat molt enriquidor. Jo vinc d'un món més simfònic, mentre que Miquel ha cultivat més el jazz, un estil més modern", assenyala Pons. "Tot ho hem fet junts en aquest projecte des de la base del respecte mutu. Hem après de tot", afegeix la compositora. Per part seva, Miquel Brunet considera que gràcies als "punts de discrepància" s'han trobat "solucions més fortes". "Quan no hem estat d'acord en alguna cosa, la idea resultant ha estat molt més efectiva", continua. "Crec que la composició conjunta podria ser objecte d'estudi i un camí de futur per a l'art, que cada vegada és més multidisciplinari".

Després d'aquesta experiència, a ambdós els queden "moltes ganes de tornar a treballar junts".Les connexions d'aquest treball van molt més enllà del color: entre dos compositors actuals dedicats a un mateix fi creatiu, entre dos grans compositors coetanis del segle XIX, entre diferents llenguatges musicals, entre diferents disciplines artístiques, entre territoris separats per una mateixa mar, entre l'aigua i el color a través del so. Tot això serveix per parlar d'unes illes privilegiades i unides per una cultura, uns costums i una llengua comuna, connectades per tantes coses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris