cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Grollers globals

Grollerització ofereix 9 cançons tradicionals reinterpretades a ritme de reggae, pop i folk. El presentaran dia 15 d'abril

Els Grollers de sa Factoria és una banda que es caracteritza per l'heterogeneïtat.

03-10-2009

Grollerització. Aquest és el nom que els Grollers de sa Factoria han posat al seu darrer treball discogràfic, que inclou nou cançons tradicionals que prèviament "han estat passades per una espècie de túrmix, que som tots nosaltres", segons la definició que en fa la cantant de la banda, Natàlia Tascón. La història de Grollerització comença el 2008, quan la banda dels Grollers de sa Factoria es presentà i guanyà la primera edició del concurs Sons de Maquetes, que convoca la revista musical Sons de la Mediterrània. El premi era una roda d'actuacions arreu de Catalunya i l'edició d'un disc. Dit i fet, els devuit components de la big band santamariera es tancaren als estudis Tripotrapo de Bunyola i enregistraren els nou temes que poden escoltar-se a Grollerització, del qual se n'han editat 7.500 exemplars. D'aquests, 6.500 els regalà Sons de la Mediterrània als seus lectors com a obsequi per la compra de la revista i els 1.000 restants sortiren a la venda a principi d'any.

Heterogeneïtat

A Grollerització, s'hi poden trobar versions de cançons tradicionals d'arreu de la Mediterrània com La ciutat de Nàpols, Dansa de la mort, Dona d'aigua i Noninó, per exemple, a ritme de pop, reggae, folk i punk. El secret de la seva música és "en el fet que som molts", expliquen ells mateixos. "Som devuit músics, cap dels quals no s'hi dedica de manera professional, que ens hem ajuntat per passar-ho bé", expliquen. El seu mètode de treball consisteix a "agafar una cançó tradicional i reinterpretar-la segons el que som nosaltres. I som molt heterogenis: cadascú té les seves preferències musicals i ha rebut influències d'estil distints. Tot això repercuteix en el resultat final", afegeixen. En qualsevol cas, "no feim ball de bot", remarquen els grollers.

Grollerització no és el primer disc de la banda. El 2004 ja enregistraren una primera maqueta i el febrer del 2007 el seu primer àlbum, que inclou cinc temes i que porta per títol Grollerlàndia. "Si enregistram un altre disc, cosa que podríem fer, perquè ja tenim temes, es dirà Grolleria", comenten els membres de la banda en to de broma. La presentació del nou disc tindrà lloc el proper 15 d'abril a les cases de Son Llaüt, a Santa Maria. També tenen programades altres actuacions a Capdepera i al Principat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris