cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

El nou Museu d'Art Contemporani d'Eivissa obrirà el 27 d'abril

Les instal·lacions compten, a banda de l'espai expositiu, amb un saló d'actes, una botiga i un centre de documentació

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, MACE, obrirà les seves portes el pròxim 27 d'abril després de sofrir una completa reforma iniciada fa 5 anys.

La batlessa d'Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui, ha recordat en roda de premsa que l'ampliació ha costat 4.000.000 euros, dels quals el Ministeri de Cultura ha pagat 2.300.000 euros i el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, 1.700.000 euros.

Una exposició amb obres de Miquel Barceló i Barry Flannagan inauguraran aquesta nova etapa del MACE. A més, podran visitar-se altres mostres com "Quatre dones" o "Extrems", una selecció de peces del fons del museu.

Les obres del MACE van començar el 2007 sobre un edifici de 1727, situat a la zona de Dalt Vila. L'ampliació ha afegit 1.200 metres quadrats més d'espai als 800 amb què explicava el centre expositiu.

Des d'ara, el museu tindrà dues altures, una planta baixa i dues plantes sota terra. Entre altres dependències, segons han explicat des de l'Ajuntament, s'obrirà un saló d'actes, una botiga o un centre de lectura i documentació i, a més, s'ha creat un espai de 450 metres quadrats on s'exhibeixen les restes arqueològiques trobades durant les obres, "que daten del segle VII a.C., per la qual cosa són els més antics d'Eivissa", han dit des del Consistori.

En la inauguració, està prevista l'assistència de l'artistes, com Miquel Barceló, així com de representants del Ministeri de Cultura. La responsable de Cultura de Vila, Lina Sansano, ha dit que "no serà només una sala d'exposicions, sinó que serà un museu".

La regidora ha destacat l'esforç econòmic que suposarà per al Consistori l'obertura del MACE: "El Patronat de Museus té un pressupost escàs de 257.997 euros. Amb aquesta quantitat, no podíem obrir el MACE i així hem hagut de treure partides d'altres àrees, com a Patrimoni o Cultura".

 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris