algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

Dos viatges a la recerca del destí

Gabriel Mestre Oliver publica la tercera novel·la, Com l’aigua pels xaragalls, la seva obra més realista

Gabriel Mestre Oliver fa una crònica de la Mallorca contemporànea a la seva nova novel·la.

14-11-2010

Una periodista viatja arreu d'Europa i el nord d'Àfrica per trobar-hi un pintor. Una mestressa de casa viatja als seus records per trobar-se amb ella mateixa. Amb aquests dos viatges, Gabriel Mestre Oliver dóna forma a Com l'aigua pels xaragalls (Un cop d'ull, 2011), una novel·la on l'escriptor i pintor s'apropa, més que mai, a la realitat, tot deixant de banda les vivències fantàstiques que es podien trobar a les seves anteriors obres Els deus irresponsables i El taller dels somnis. "Ha estat un parèntesi, una mena de repte. Volia saber si, prescindint d'elements de la ciencia-ficció, podria fer una novel·la que intrigués i pogués enganxar el mateix tipus de lector", explica Mestre Oliver.

En el devenir de la novel·la, les dues protagonistes trobaran el seu lloc. "En el fons, l'obra parla del destí i la manera que cadascú té d'acceptar-lo", explica l'autor. Tot això ambientat en bona part a una Mallorca contemporània, on esdeveniments com la crisi econòmica hi son ben presents. "Si algú hagués de fer una crònica, ho tindria fàcil, per criticar allò que no ens agrada. Hi ha molta gent descontenta, no només els indignats. El món de la pintura i l'art també hi apareix, i m'han dit que amb el que he escrit no faré massa amics", bromeja Mestre Oliver, qui adopta un punt de vista "de notari, com qui entra en un bar i escolta les converses de la gent i les transcriu".

I és que un dels objectius de l'autor és que, amb el pas del temps, la seva novel·la serveixi de testimoni sobre com es vivia i de què es parlava a la Mallorca de principis de segle XXI. "Així com els llibres d'història parlen dels reis i els polítics, les novel·les parlen de la gent" recorda. Amb la publicació de Com l'aigua pels xaragalls, Mestre Oliver encara la recta final d'El ventre de la balena, que continuarà la història d'Els deus irresponsables i El taller dels somnis. "Està en fase de segona edició i, si tot va bé, podrà veure la llum a la primavera".Com l'aigua pels xaragalls serà presentada a Palma el proper dia 3 de novembre, a Born de llibres, amb la presència de Gabriel Mestre Oliver, Jaume Santandreu i Margalida Forteza.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris