algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Art al jardí

El Museu Modernista de Sóller presenta sis noves escultures de format mitjà propietat del col·leccionista Guillermo Ponce i que omplen des d'avui l'exterior de l'emblemàtic edifici

111212

El Museu Modernista de Sóller presenta sis noves escultures.

Ferran Aguiló(Jaume Morey)

Cert moviment es podia captar ahir en els jardins del recent reformat palau modernista de Sòller, Can Prunera. Sis noves escultures, cedides pel col·leccionista Guillermo Ponce, han ocupat el jardí del Museu i amplien la seva col·lecció d'art contemporani que progressivament va omplint el fons del museu. Les noves peces, que tenen mitjà i gran format, seran presentades avui mateix amb altres adquisicions del centre artístic. Les noves escultures de la col·lecció Ponce estan firmades pels artistes Enrique Broglia, Arturo Berned, José Luis Sánchez, Seguiri, Amadeo Gavino i Martínez Lax. Presidint el jardí, al fons, destaca la més gran de totes, obra de Broglia que, amb 1,90x85x 33 centímetres, està treballat en una combinació d'acer Corten i acer inoxidable.

En primer pla, gairebé rebent el visitant, i després de pujar l'escala que divideix el jardí, se situen les altres cinc peces. José Luis Sánchez (Almansa, 1926) està representat amb un bronze amb pàtina negra de mig format. A ell s'hi suma un altre bronze amb pàtina de José Seguiri (Màlaga, 1954) que mostra una dona que està tombada mirant-se en un mirall i un bronze de Juan Martínez Lax (Múrcia, 1946), que també presenta una figura femenina, cosa que és molt característica del treball d'aquest escultor. Ambdós costats de l'escala es troben flanquejats per grans formats treballats en acer Corten d'Amadeo Gabino (València, 1922) i Arturo Berned (Madrid, 1966). Són dues geometries que es vinculen amb les formes circulars de Broglia i qyue establint un eix visual que defineix els marges del jardí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris