algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
13°

Ajornen sense data la Setmana de Llibre en Català

Segons ha explicat el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Francesc Moll, encara no han cobrat els 28.000 € del Govern per a l'edició de 2011

Exposició de llibres durant l'edició 2011 de la Setmana del Llibre en Català.

26-02-2011 | JOAN TORRES

El Gremi de Llibreters de Mallorca ha ajornat "sine die" la Setmana del Llibre en Català 2012, que havia de començar l'últim divendres de febrer, a causa de l'impagament dels ajuts que el Govern i el Consell insular havien pressupostat per a l'any passat.

Segons ha informat EFE el president de l'associació de llibreters, Francesc Moll, el Govern té pendent de pagament els 28.000 euros compromesos per a la Setmana del Llibre en Català de 2011, mentre que el Consell de Mallorca reconeix un deute de 18.000 euros, la meitat de l'ajuda promesa i pressupostada.

Moll ha explicat que aquests 46.000 euros resulten imprescindibles per poder afrontar les despeses que suposaria l'organització d'una nova fira, un esdeveniment que tradicionalment se celebra a Palma els deu dies posteriors a l'últim divendres de febrer i que aquest any havia de complir la seva edició número vint-i-quatre.

El president del Gremi de Llibreters he evitat donar per definitivament suspesa la Setmana del Llibre a Català i ha confiat que el Govern i el Consell facin front als seus compromisos.

No "ens podem permetre que una fira amb tant d'arrelament com aquesta deixi de celebrar-se, encara que de moment del que estam segurs és que en les dates en les quals sempre es feia aquest any no serà possible", indica l'associació en un comunicat.

Francesc Moll ha indicat que en les seves converses amb els responsables culturals del Govern i el Consell ha obtingut el compromís verbal que aportaran 10.000 i 18.000 euros, respectivament, per a la Setmana del Llibre en Català de 2012, encara que no han explicat quan abonaran el deute de l'any passat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Boicot al bilingüisme del PP!, fa mes de 8 anys

@Ballar, botar i cantar en català:

¿No sou capaços de fer això si no vos ho organitzen aquests genocides lingüístics de l'Ajuntament/Ayuntamiento de "Palma de Mallorca"? Sou els col·laboracionistes legitimadors de la seva política bilingüista. Si els escriptors haguessin pensat com vosaltres haurien col·laborat amb els Premis Ciutat de Palma oficials.

Valoración:-1menosmas
Per Ballar, botar i cantar en català, fa mes de 8 anys

Volem festa i el que s'ha de fer és enfonsar la plaça dedicada a la música en català de tant que ballarem i botarem.

Aquests del boicot són la mort en pebres. No van enlloc.

Valoración:-44menosmas
Per Calma, fa mes de 8 anys

A mi no m´afecta gaire. Seguiré comprant llibres en la meva llengua. Això és el que compta. Ah, i si surt a l´estranger i vull qualque llibre, fulletó, guia etc. Doncs no els compr en espanyol. Qualsevol altre idioma ja em va bé.

Valoración:0menosmas
Per Antònia, fa mes de 8 anys

O sigui, que perdem la batalla... Ja els va bé, els va massa bé, que acalem el cap.

Valoración:1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 8 anys

Persecusió del català? no se on ho veiu. El que passa és que volen promocionar més el castellà perque tenen por que desaparegui. I lo més preocupant és que fins i tot ells mateixos s'ho creuen.

Valoración:-12menosmas
Per MJ, fa mes de 8 anys

El pressupost de l'Instituto Cervantes, per l'any 2011, va ser de 102,8 milions d'euros. I això que diuen que és una llengua sense cap perill, és més, està en expansió. Comparau.

Per cert. No havíem quedat que no llegiríem ni posaríem nota als comentaris escrits en foraster ? Fer-ho vol dir que acceptam el bilingüisme a tot arreu, fins i tot en aquest diari que, sempre he suposat, era en català. Qui vulgui comentar en foraster que ho faci en el Diario de Mallorca.

Valoración:55menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

10 COSES QUE POTS FER TU PER A QUÈ EL CATALÀ NO ES PERDI A LES ILLES BALEARS :

- Xerra/parla/ralla sempre en català.
- Fes-te voluntari lingüístic.
- Adhereix-te en alguna associació de la teva localitat que defensi el català.
- Fes-te soci econòmic d'alguna associació que defensi el català.
- Assisteix i participa en actes i campanyes a favor del català.
- Assisteix a les manifestacions oportunes a favor del català.
- Convens els més propers a través de debats.
- Fes difusió i denuncia els atacs al català a les xarxes socials.
- Compra productes etiquetats en català.
- Reclama el teu dret de ser atès en català allà on faci falta.

Valoración:39menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Si tot això està passant en només uns pocs mesos, no me vull imaginar en quina situació mos trobarem d'aquí quatre anys, serem una mena de valència, alacant o múrcia, o pitjor.

Valoración:15menosmas
Per Vicenc, fa mes de 8 anys

Quina vergonya de govern i de dirigents. Fa més de mig any que governen i a hores d´ara encara s´ha de veure qualque decisió, mesura o acord raonable i positiu. En set mesos no han fer res de bò. Això si, s´han passejat per fires i congresos a cor que vols, a càrrec del contribuent i sense cap vergonya, fent declaracions grandioluqüents la majoria d´ells totalment buides de contingut, repetitives, fades, d´una ignorància gradiosa. Quina tropa!!!

Valoración:12menosmas
Per Molt cansat, fa mes de 8 anys

Una altra coça al cul al català. Fins quan aguantarem?

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris