cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

Els xofers de Munar desacrediten Nadal

La defensa de l’expresidenta del Consell certifica que el cotxe oficial no es va moure quan el llavors vicepresident diu que li va donar els 300.000 euros

AppleMark

28-05-2012 | Ferran Aguiló

Un no treballava i l'altre, aquell 21 de novembre de 2004, no va moure el cotxe oficial. Això varen declarar Guillem Coll i José Antonio Salmerón, els xofers de Maria Antònia Munar al Consell de Mallorca. Segons Miquel Nadal, el vespre d'aquell dia, tornant per l'autopista d'Inca amb el cotxe oficial, la llavors presidenta de Mallorca li havia donat 300.000 euros dins un sobre per comprar la meitat de la productora Vídeo U a través de dos testaferros. La defensa de Munar va presentar un certificat segons el qual aquell dia el cotxe no es va moure del Consell.

El testimoni dels conductors, cridats per la defensa, i el certificat del Consell deixen en evidència la declaració de Nadal. L'exmà dreta de Munar havia dit que li havia donat els doblers, dins d'un sobre, el dia abans de la compra de la meitat de les accions de Vídeo U, que va ser el 22 de novembre de fa vuit anys. Munar, en canvi, manté que no sap res dels doblers ni de la compra de la productora.

Fins que no va declarar en el judici, Nadal mai no havia explicat quin dia havia rebut els doblers. Per això, el misser de Munar, Gabriel Garcias, no ha presentat fins ara el certificat segons el qual el cotxe oficial no es va moure. El tribunal acceptà ahir la nova prova de manera "extraordinària", però se'n reservà la valoració.

Els dos xofers admeteren ahir que no recordaven què havien fet el 21 de novembre de 2004, però que, quan varen saber de quin dia es tractava llegint-ho a aquest diari, sent conscients que estaven citats al judici, demanaren al Consell què hi havia als registres d'aquell dia. Allà constava que Coll tenia festa i que Salmerón no va fer cap sortida. El fiscal es va estranyar que haguessin demanat aquest document i en l'interrogatori va ser molt incisiu, preguntant-los per què ho havien fet tots dos i fins i tot si algú altre -amb referència a la defensa de Munar- els ho havia encomanat. Coll fins i tot va dir: "No, jo no m'he reunit amb ningú", malgrat que el fiscal ni tan sols li ho havia demanat. "Qui l'il·luminà, l'esperit sant?", va afegir just després el president del tribunal, Eduardo Calderón, fent evident que dubtava de la seva versió.

Al principi de la declaració del segon xofer, Calderón va recordar-li "molt especialment" que havia de dir la veritat. Salmerón explicà que, segons el full de serveis, aquell dia tenia torn però no va agafar el cotxe. El fiscal insistí a preguntar per què havia demanat el full de serveis i Salmerón va respondre que ho havia parlat amb el seu company, que ho havien fet perquè els "interessava" i per curar-se en salut. Carrau tornà a dir que no entenia per què no havien demanat el full de servei fins fa pocs dies si el cas fa anys que s'investiga. Remarcà que, si Salmerón hagués dit que no ho recordava, ja hauria bastat. El testimoni va respondre que era per quedar més tranquil. Llavors, el president del Tribunal tornà a mostrar la incredulitat i se li va escapar: "Si a vostè no se l'acusa de res!", i va afegir: "No el picava des del 2004 saber-ho?". Arran de les preguntes del misser de Nadal, Josep Zaforteza, Salmerón també admeté que duia la llavors presidenta a la perruqueria i a fer activitats particulars amb el cotxe oficial. Va reconèixer que aquests viatges que no estaven relacionats amb la feina no constaven al Consell.

Deute d'IB3

L'exdirector general d'IB3 Antoni Martorell també declarà ahir com a testimoni i negà que ni Munar ni ningú altre hagués fet de mitjancer perquè, una volta havia esclatat el cas, el 2009, es pagàs un deute de 200.000 euros pendent des de feia quinze mesos amb Vídeo U.

Els socis originals de la productora, Miquel Oliver, Luisa Almiñana i Ramon Rullán, mantenen que quan els varen imputar demanaren al presumpte testaferro de Munar, Víctor García, que intercedís perquè IB3 els pagàs el deute i que en pocs dies el cobraren. Martorell va reconèixer que n'havia ordenat el pagament, però va dir que ho havia fet per iniciativa pròpia perquè poguessin afrontar la fiança, que no volia ser responsable del fet que acabassin a la presó per no fer-ho. Amb tot, quan indicà que li reclamaren el deute, Almiñana i Rullán ja havien certificat els avals de les seves fiances de 100.000 euros cada una.

Martorell, que havia estat cap de gabinet de Munar abans de dirigir IB3, també admeté que té llogat un local al marit de l'expresidenta del Consell. A més, negà cap relació amb Joan Miquel Perpinyà, president de l'associació que du l'acusació particular, tot i que admeté que li havia maquetat un llibre que parla d'un altre cas on Munar és imputada: Can Domenge.

Carrau intenta demostrar que Nadal i Munar es van posar d'acord per comprar entre tots dos la meitat de Vídeo U a l'empresari Miquel Oliver i que després, amb la llavors cap de Comunicació del Consell, Margalida Sotomayor, varen subvencionar la productora amb 240.000 euros per un programa de ràdio que no s'hauria fet mai. La meitat d'aquests doblers s'haurien transferit a Studio Media Comunicació, propietat d'Alfredo Conde, que se'ls hauria quedat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Felix Sancho, fa mes de 7 anys

Jo no sé el que té el Grup Serra, però el que és ben segur és que en Carrau li té jurada a Munar, basta llegir les notícies de qualsevol diari de les Illes i es manifest que li vol mal. Assetja als testimonis, intenta confondre'ls a ells i al mitjans que veig que no s'enteren del que escolten. Les seves cróniques no són objectives en moltes ocasions, són més d'estil opinió. I per altra banda aliar-se amb la fiscalia per salvar la pell potser és just per part del delinqüent, però és molt lleig per part del Fiscal.

Valoración:2menosmas
Per ToniH, fa mes de 7 anys

Què té el Grup Serra (Editor de dBalears) que no atura de defensar a Munar?

Valoración:-6menosmas
Per Melquiades Alvarez, fa mes de 7 anys

Senyors,... esteim ben fotuts quan els fiscals posen vendetes peronals front a les seves obligacions.

Valoración:6menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Peu de Plom, idò ells sabran per què, no els costava gens fer-ho. I si no ho volien acceptar ha estat perquè els ha deixat ben retratats. Tot ho feien anar a base de pactes amb coimputats a canvi de reduccions de pena, cosa que és una vergonya i un escàndol que no té res a veure amb la justícia real, i aquest document els ha posat al seu lloc.

Valoración:3menosmas
Per Peu de Plom, fa mes de 7 anys

I per que el fiscal no volia que s'acceptas aquest document com prova??

Valoración:2menosmas
Per Peu de Plom, fa mes de 7 anys

Rafel, estic d'acord amb tu, nomes una cosa, com es que els fiscals no comprovaren aixo dels chofres???

Valoración:3menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Ah, i no oblidem el més important de la notícia: resulta el sr. Nadal no ha dit la veritat quan ha declarat que Munar li va donar 300.000 euros dins el cotxe oficial. I si ha mentit aquí, ja es pot posar les piles per demostrar que la resta d'acusacions contra ella són certes i no una venjança o producte d'un pacte amb fiscalia. O no?

Valoración:7menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

"Crear una TV afí"! Ui quin crim més gros!!! Com si TVE o IB3 no fossin ara del PP, ara del PSOE!! Recordem que l'enyorada TVM va ser creada per contrarrestar la IB3 de Matas en mans de la caverna mediàtica (El Mundo, etc). Idò jo trob que UM ho va fer molt bé, i que si s'hi gastaren 4 milions (una misèria), idò molt ben gastats.

Valoración:8menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

A Melquiades
El mateix Nadal (UM) implicat a la causa, va confirmar que es volia crear una tv afí. Altre cosa és si Munar estava ficada o no...això és el que queda per comprovar. No mesclis ous amb caragols

Valoración:2menosmas
Per Melquiades Alvarez, fa mes de 7 anys

Sr Bon Al·lot;
El jutjat en te per mooooolts d'anys destapant les mangarrufes del PP,...
Segurament encara no han cercat la capça de colacao de davall el Palma Arena,... això escarrufa i no aquesta peça separada del cas maquillatge;... que mentre s'acusa a UM d'intentar adquirir una TV afí,... el PP a tancat TVM i està polititzant i privatitzant IB3

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris