cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

“Vídeo U contractà 14 persones que just treballaven per a UM”

Miquel Oliver entrega al jutge un escrit en què detalla la compra d'accions de Vídeo U, la contractació de personal afí a UM, les subvencions rebudes i la campanya de Nadal en les municipals del 2007

Miquel Oliver, arribà a primera hora als jutjats.

26-02-2010 | Pere Bota.

Miquel Oliver, Luisa Albiñana i Ramon Rullán variaren ahir la declaració inicial pel cas Maquillatge. Els tres directius de Vídeo U havien visitat dies abans Fiscalia i modificaren la seva estratègia de defensa. El canvi va provocar la compareixença també voluntària de Nadal. Oliver arribà als jutjats acompanyat per Almiñana i Rullán. El seu advocat, José Ignacio Herrero, presentà al jutge un llarg i detallat escrit en què explicava les operacions de compravenda d'accions de Vídeo U i Bahía Difusión, la contractació que es féu de la productora i d'altres societats, les subvencions del Consell i la tasca realitzada en la campanya de les eleccions municipals del 2007 amb Nadal com a cap de llista. El magistrat donà uns quinze minuts a les parts perquè el llegissin. Després, s'inicià la declaració.

Oliver reconegué que des d'UM el varen comminar a contractar persones afins al partit i n'aportà diversa documentació. Explicà que l'exdirectora insular de Comunicació Margalida Sotomayor li demanà el 2004 que contractàs una treballadora del Consell dient-li que era una "pràctica habitual". A això afegí que, el 2006, una altra persona del Consell es reuní amb Almiñana i li comentà que Nadal li havia dit que Vídeo U era una empresa "col·laboradora" d'UM i que, per tant, havia de "contractar persones afins com si hi treballassin, però que en realitat es dediquen a altres feines". Almiñana donà d'alta de manera escalonada "un total de 14 persones, a les quals es pagà en concepte de salari 101.147,75 euros, tot i que cap d'elles no treballà per a cap empresa del grup", afirmà. Oliver indicà també que "les quantitats percebudes per les subvencions" del Consell es gastaren "quasi totalment en el pagament dels sous dels 14 treballadors i en despeses de la realització de la campanya de Nadal".

Compra i recompra
En l'escrit, Oliver assenyalà que Nadal es mostrà interessat a comprar accions de Bahía Difusión i Vídeo U. A més, digué que Sard, "en representació de la societat Rincones de la Vega de Sotomayor i de Nadal, i Víctor García, el qual no coneixíem de res i crèiem que representava Maria Antònia Munar, en nom propi, foren els compradors materials del 50%" de les accions de les empreses. Sard li donà pagarés que després Nadal canvià per "300.000 euros en metàl·lic". També comprà un 10% d'accions el bufet d'advocats d'Emili i Paco Gené.

Oliver recomprà el 2008 el 10% als advocats, però abans hagué d'aconseguir el vistiplau de Sard i de García. Contactà amb Nadal "perquè sabia que era el vertader soci" i també parlà amb García, qui li digué que "havia de consultar-ho amb Munar". El 2009 Sard li va revendre el seu percentatge, però García, interessat en principi, es féu enrere. Hi afegí que darrerament "la presència de García a Vídeo U ha estat freqüent" .També afirmà que al gener, després de declarar davant el jutge, "Nadal primer i Sard després" el van telefonar "oferint-nos la possibilitat de contribuir econòmicament al pagament de les fiances" d'Almiñana i Rullán. García també li digué que "Munar estava preocupada" per Almiñana.

Subvencions

Oliver indicà que al 2004 li van proposar que demanàs una subvenció per ajudar Ona Mallorca, "aparentant que Vídeo U realitzaria falques sobre esports minoritaris, que en realitat no es fan, i que els doblers es repartirien al 50% entre Studio Media i Vídeo U". Hi afegí, però, que Conde, administrador d'Studio Media, presentà una factura de 120.000 euros que cobrà totalment. La productora sol·licità una segona subvenció. Així mateix, digué que el 2007 Nadal li demanà que Vídeo U "col·laboràs en l'organització d'actes de campanya". El valor dels treballs ascendí a 58.000€, "que no foren facturats ni cobrats". Almiñana i Rullán donaren el mateix escrit. Després d'ells, devers les 12.30 h, fou el torn de Nadal.

Declaració de Miquel Oliver

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Víctima dels robatoris dels polítics (tots), fa mes de 9 anys
Ara entenc les raons per les qual Antich i el Bloc han volgut salvar UM fins al final. La Cosa Nostra es extensiva i no hi ha gens ni mica de netedat.
Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris