cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Vidal demanà en persona als batles els certificats per legalitzar la seva finca

L'exprimer edil declara al jutge que no els va explicar el motiu «perquè no era d'interès»

JOAN J.SERRA.Palma.
L'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), va declarar ahir davant del jutge que va demanar personalment a deu batles del seu partit certificacions que acreditassin la participació de l'Agrupació de Cavallistes del municipi, a la qual Vidal pertany, en diferents festes de l'Illa a fi d'aconseguir la declaració d'interès general per a una edificació en sòl rústic propietat de la seva família. Vidal va especificar que a cap d'aquests deu batles o tinents de batle els va explicar per a què necessitava aquestes certificacions.

Vidal va declarar davant del titular del jutjat d'Instrucció número 8 de Palma, Antoni Rotger, per la denúncia presentada davant de les presumptes irregularitats d'aquestes certificacions, ja que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines va ser constituïda legalment al 2001 i aquells documents municipals certifiquen suposades actuacions anteriors que es remunten fins a 1994. Amb les certificacions, Vidal va aconseguir del Consell una declaració d'interès general per a una edificació en sòl rústic que havia de servir com a seu de l'Agrupació de Cavallistes. En destapar-se l'assumpte, la institució insular va suspendre l'interès general i Vidal va dimitir com a batle.

Ahir també van declarar Joan Jaume, tinent de batle de Llucmajor, i Sebastià Escales, zelador municipal de ses Salines. Els tres declarants van comparèixer acompanyats per l'advocat Rafael Perera. Van ser presents en les declaracions l'advocat de l'acusació particular Josep de Luis, i el fiscal anticorrupció, Joan Carrau.

Segons la declaració, Vidal no va explicar als batles el motiu de les certificacions «perquè no era una qüestió d'interès». Vidal va entrar en contradicció amb la declaració de Joan Jaume, ja que aquest va assegurar que l'Agrupació de Cavallistes cobrava per actuar, la qual cosa l'exbatle de ses Salines va negar.

Per la seva part, el zelador va explicar que en tan sols quatre hores va realitzar un informe sobre l'existència d'aquella edificació, si bé davant del jutge va dir que «no sabia de qui era», fet que va causar l'estranyesa dels presents en la declaració, tractant-se d'un empleat municipal de 60 anys d'edat que ha viscut sempre a ses Salines.

L'informe va ser sol·licitat per la mare de Vidal, usufructuària de la finca. En quatre hores, Escales va rebre del registre l'encàrrec de l'informe, va sortir de l'Ajuntament, va visitar la finca, va tornar, va consultar el seu expedient per si tenia alguna infracció urbanística i va fer l'informe. Així mateix, en l'informe va posar que l'edificació tenia més de 26 anys, basant-se en una fotografia antiga. Preguntat pel mètode, la resposta va ser «a dit».

Per la seva part, Joan Jaume va assegurar que recordava perfectament actuacions de l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines a les Fires de Llucmajor de 1999 i 2000, encara que va emetre el certificat a nom de l'Ajuntament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris