cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Vidal cridà personalment a Joan Rotger i del Olmo pels certificats

Els batles de Selva i Santa Margalida declararen ahir com a imputats

El batle de Santa Margalida, Antoni del Olmo; i el batle de Selva, Joan Rotger, declararen ahir al jutjat d'Inca com a imputats pel cas dels certificats que sol·licità l'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, a onze batles del PP per tal de legalitzar la seva casa i les quadres. Tant del Olmo com Rotger asseguraren que la petició per emetre aquest document fou feta pel mateix Vidal via telefònica.

Així, la sol·licitud de Vidal no passà pel registre d'entrada ni de sortida dels ajuntaments. Aquest fet coincideix en totes les declaracions que fins ara han fet els altres batles que han passat pel jutjat. El Consell declarà d'interès general l'activitat del centre hípic promogut per l'agrupació cavallista de Ses Salines. En l'expedient de sol·licitud Vidal adjuntà aquests certificats. La setmana passada l'interès general fou revocat.

Cal destacar que del Olmo fou l'únic que no certificà sinó que informà que els cavallistes havien actuat en el seu municipi. A la sortida dels jutjats, del Olmo preferí no fer declaracions respecte d'això i partí. Així, fou el seu advocat Rafel Perera qui es referí al cas: «Coincidint amb el document expedit he de dir que el contingut dels certificats de Rotger i del Olmo és cert i es confirma que a les festes dels municipis els cavallistes actuaren». Segons Perera, els dos batles desconeixien l'ús dels certificats.

En la seva declaració, del Olmo assenyalà que el contingut del document l'hi suggerí el mateix Vidal. Alhora d'emetre l'informe del Olmo es fià de Vidal que li assegurà que els cavallistes havien actuat a Santa Margalida. A del Olmo li consta que hi hagué exhibicions de cavallistes al municipi ja que així ho han declarat dues persones d'aquesta agrupació de forma voluntària davant el secretari municipal.

Per la seva part, el batle de Selva, que signà un certificat sense signatura del secretari municipal, digué a la sortida del jutjat que «tenc coneixement de causa de les actuacions al nostre municipi a càrrec de Vidal». Rotger restà importància al fet que emeté un certificat que no duia signatura dels secretari: «Era un document per certificar o informar, es tractava de donar fe d'uns fets. Tenia un valor de declaració».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris