cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Vidal avala la fiança dels imputats del PP

L'exbatle de ses Salines i principal imputat del cas Cavallistes lliura la fiança de prop de 300.000 euros per ell i per 11 companys de partit acusats

L’exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), ha presentat un aval bancari de devers 300.000 euros per tal de cobrir la seva possible responsabilitat civil i la dels altres onze càrrecs del PP imputats en el cas Cavallistes, segons confirmaren ahir fonts judicials.

Vidal és el principal imputat en la causa i ahir es va ratificar en la decisió de presentar l’aval pels seus companys del PP davant el magistrat del TSJIB que instrueix el cas, Antoni Monserrat. Segons les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció, l’exbatle hauria estat l’inductor de tots els delictes que investiga el cas Cavallistes.

A banda de Vidal, els polítics del PP imputats en la causa són: l’exbatle de Campos i conseller del Consell de Mallorca, Andreu Prohens; el batle de Santanyí, Miquel Vidal; el batle de Selva, Joan Rotger; el batle de Montuïri, Gabriel Matas; la batlessa de Felanitx, diputada i portaveu del PP, Catalina Soler; els exbatles ‘populars’ de Santa Margalida, Antoni del Olmo; de Lloret, Joan Jaume Ramis, i sa Pobla, Antoni Serra; els tinents de batle d’Inca, Joan Rubert, i el de Llucmajor, Joan C. Jaume; i l’exregidor de sa Pobla, Joan Llabrés.

Avalats per l’Ajuntament
Les úniques dues persones que no han estat avalades per l’exbatle de ses Salines són els dos funcionaris imputats, que no tenen relació directa amb el Partit Popular. Tanmateix, segons les fonts judicials consultades, les seves fiances han estat cobertes pels ajuntaments respectius. Un és l’exzelador de ses Salines, Sebastià Portell, i l’altre és el secretari del consistori de Campos, Sebastià Escalas.

Ahir, tant els 12 càrrecs del PP imputats com els dos funcionaris del cas Cavallistes es desplaçaren fins a la seu del TSJIB. Tots es reuniren amb el jutge Monserrat per tal de ratificar-se en el misser que els representarà durant el procés.

En les darreres setmanes diversos acusats han fet alguns moviments amb la seva representació legal i amb el canvi d’advocat en darrer moment. Entre altres, l’exbatle de ses Salines i principal acusat, Sebastià Vidal, que ja no estarà representat per Rafael Perera, sinó per Joan Buades.

Ahir, el magistrat també aprofità per lliurar personalment als imputats l’escrit de l’acusació fiscal i recordar als lletrats que tenen un termini de deu dies com a màxim per presentar l’escrit de la defensa.

Data del judici
Els dotze càrrecs ‘populars’ varen intercanviant ahir impressions en el TSJIB, on es reuniren en grups o per parelles en diversos moments. A més, el cap de premsa del PP, Manuel Blanco, i el president del partit, Pere Rotger, també feren acte de presència per donar-los suport.

Les previsions apunten que el macrojudici contra els catorze acusats del cas Cavallistes podria tenir lloc a final de l’any 2008, entre els mesos d’octubre i desembre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys
Ja queda menys per veure a sa foto tots junts corrillos de narcos i imputats del PP-UM davant del TSJB.Pot ser un exercici interesant per qualque aficionat al photo-shop fer aquesta foto de polítics i narcos mesclats davant el TSJB.Impacte total dins ses conciencies de sa gent!!
Valoración:1menosmas
Per Lluís, fa mes de 10 anys
...Lo matèix què en Petrov quan va pagar sa fiança des seu lloc-tinent;totes ses màfies funcionen igual.
Valoración:3menosmas
Per Lluís, fa mes de 10 anys
Estàn tot lo día al jutjat aquests del PP-UM,semblen narcos de Son Banya.
Valoración:0menosmas
Per Banyeta Verda, fa mes de 10 anys
Ha hagut d'hipotecar les quadres per avalar?
Valoración:1menosmas
Per sa geperuda de Muro, fa mes de 10 anys
idó això!! en Vidal avala!! aquest home no havia d'haver deixat ses cartes mai...
Valoración:2menosmas
Per El Zelador no avalado, fa mes de 10 anys
Això olora que ha estat el PP l'avalador. Vidal els té atrapats pels ous. Temps al temps. El que han consentit al Vidal fa sospitar que queden moltes coses en el tinter.
Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris